Logo
Print this page

Otvoren poziv za Prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2018.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.

Poziv je otvoren do 15. srpnja 2018., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od tri mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:

  • dopis o prijavi s kontakt podacima,
  • životopis,
  • pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
  • kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).

Prijave moraju biti na engleskom jeziku.
Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Povjerenstvo u sastavu: Luciano Basauri, Dafne Berc, Iva Marčetić, Vesna Vuković, Damir Očko, Sonja Soldo, predložit će tri kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude. Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Akademie Schloss Solitude je javna zaklada iz Stuttgarta koja od 1990. provodi međunarodni interdisciplinarni program rezidencijalnih boravaka kroz koji svake godine tridesetak umjetnika dobiva mogućnost boravka i rada na Akademiji. U zadnjih 10 godina Akademie Schloss Solitude provodi program Eastern European Network u sklopu kojeg održava i razmjenu umjetnika s istočnoeuropskim kulturnim organizacijama i institucijama. Radi se o Centru za suvremenu umjetnost Ujazdowski u Varšavi, Joszef Attila Circle u Budimpešti te Stanica Servis za savremeni ples u Beogradu. U tom programu razmjene do sada je sudjelovalo preko 30 umjetnika i umjetnica. Od 2009. godine u razmjeni sudjeluje i POGON.

U programu su dosad sudjelovali: Dan Boehl (USA), Katerina Duda (HR), Zvonimir Marčić (HR), Lan Tuazon (SAD), Iva Marčetić (HR), Sybille Neumeyer (DE) Ana Sladetić (HR), Ursula Achternkamp (DE), Vesna Vuković (HR), Roberto Santaguida (CA),  Maja Marković (HR), Jean-Lorin Sterian (RO), Ana Kovačić (HR), Enoch Cheng (HK) i Vanja Babić (HR). Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Za sve dodatne informacije obratite se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Zadnja izmjena: 18-06-2018 @ 15:41
Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.