Logo
Print this page

Otvorene prijave za umjetnički, filmski i popratni program Vox Feminae Festivala!

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za umjetnički i filmski program 12. Vox Feminae Festivala!

Dvanaesti po redu Vox Feminae Festival će se održat će se u listopadu u Zagrebu (3. - 7.10.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

Natječaj za umjetnički i popratni program

Ovaj programski natječaj otvoren je za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, ...) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge te nove teorijske, praktične i umjetničke poglede na rodna pitanja.

Uvjeti natječaja:

♦ Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše jedan rad samostalno, te jedan u suradnji ili kolektivu.
♦ Na natječaj se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske, regije i EU.
♦ Preferiraju se radovi nastali od 2017.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Posebno pozivamo i potičemo na prijavu mlade i neafirmirane autorice i autore; koje/i inovativno i progresivno promišljaju teme rodne ravnopravnosti. :)

Prijava mora sadržavati:

♦ Ime i prezime umjetnika/ca, kolektiva i/ili organizacije koja se prijavljuje te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela) uz kratku biografiju (odnosno, opis dosadašnjeg rada za organizacije i kolektive)
♦ 
Opis predloženog festivalskog sadržaja, način realizacije i budžet (produkcijski troškovi, putni troškovi, honorari, smještaj itd.)
♦ 
Fotografije rada (ako postoje)
♦ Godina rada

Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 10. lipnja 2018. godine na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz naslov “Za programski natječaj VFF-a”. Na istom mejlu možete potražiti dodatna pitanja vezana za natječaj ili se raspitati o sudjelovanju u programu na drugi način (medijsko praćenje, sponzorstvo, ...).

Odabrat će se minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2018. a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.

Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, a potom troškovnik te povezanost projekta s temama kojima se VFF bavi. Radovi koji služe isključivo individualnoj promociji autora/ica i bez konceptualne povezanosti s temama VFF-a ili misijom K-zone neće biti razmatrani.

NAGLAŠAVAMO KAKO POTIČEMO RAZLIČITE PRISTUPE FESTIVALSKOM PROGRAMU: OD STRUČNIH IZLAGANJA, UMJETNIČKIH RADOVA I/ILI INTERVENCIJA, INTERDISCIPLINARNIH I INTERAKTIVNIH SADRŽAJA, DO ZABAVNOG POPRATNOG PROGRAMA. AKO IMATE IDEJU KAKO VFF UČINITI JOŠ BOGATIJIM, ZABAVNIJIM, SADRŽAJNIJIM – OVO JE NATJEČAJ ZA VAS! :)

* * *

Poziv za filmski program

Filmski program dio je VFF-a od 2007. godine te kroz njega predstavljamo i nagrađujemo filmove svih žanrova. Teme filmova uključuju rodnu ravnopravnost, kreativnost i postignuća žena, netradicionalne rodne uloge i odnose te druge feminističke i LGBTIQ teme. Filmski program VFF-a posebno potiče i biografske filmove o ženama koje su na izniman način doprinijele društvu na području kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.

Uvjeti natječaja za filmski program:

♦ VFF prihvaća igrane, dokumentarne, animacije i eksperimentalne filmove i video radove svih dužina i umjetnika/ca svih rodnih identiteta (ženski, muški, transrodni, neodređeni...). Jedini uvjet je da prijavljeni filmovi imaju tematsku, gore opisanu poveznicu.
♦ 
Primaju se filmovi završeni u periodu od 1. siječnja 2017. nadalje
♦ 
Ako 
je film na jeziku koji nije engleski, mora imati pridružene titlove na engleskom jeziku
♦ 
Prijave se ispunjavaju isključivo online, putem FilmFreeway sustava, gdje se mogu naći detaljnija pravila i uvjeti poziva. Na Film Freeway profilu dostupne su informacije o filmskom natječaju na engleskom jeziku.
♦ 
Finalni rok za dostavu filmova je 5. srpnja (uz regularni deadline 15. lipnja 2018.)
♦ 
Odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 20. kolovoza 2018.

Sva pitanja vezana za natječaje možete postaviti na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a na istu nam možete javiti i koji biste film voljeli/e vidjeti u ovogodišnjem programu. :) 

Vox Feminae Festival kao platformu za odabir filmova koristi FilmFreeway.com, najveći svjetski web site za prijavu filmskih video ostvarenja. FilmFreeway nudi opciju besplatnih HD online screenera, neograničen prostor za pohranu filmova, digitalno sučelje za press materijale i mnogo drugog. Prijavi svoj film na VFF već danas: 

Zadnja izmjena: 11-06-2018 @ 15:49
Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.