Otvorene prijave za volotiranje, edukaciju i mentorstvo na VoxFeminae.net portalu

Želiš li doprinijeti radu portala, angažirati se na području rodne ravnopravnosti, naučiti osnove novinarstva i steći radno iskustvo? Više informacija potraži u nastavku!

Prijave za volontiranje na portalu VoxFeminae otvorene su od danas, 16. travnja, a traju do srijede, 25. travnja. Sve što je za početak potrebno napraviti je ispuniti volonterski upitnik koji uz osobne podatke sadrži i upit o tvojim interesima, odnosno načinima na koji želiš doprinijeti radu portala.

>> Upitnik je dostupan ovdje.

Svi koji ispune upitnik na email će naknadno dobiti novinarski zadatak i upute za njegovo izvršavanje. Napisani zadatak potrebno je poslati do 30. travnja na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon selekcijskog procesa, odabrane volonterke bit će obaviještene o daljnjem sudjelovanju na praktičnoj radionici, koja će se održati u subotu, 5. svibnja, 11h-16h u 'Šesnaestici' (Ozaljska 16). Na radionici ćemo se upoznati s osnovama novinarstva, različitim novinarskim formama te dobiti upute za rad na VoxFeminae portalu. Dodatne dvije edukacije bit će kreirane sukladno željama i potrebama uključenih volonterki, a termine ćemo naknadno zajednički dogovoriti.

Nakon održane prve radionice, volonterke i volonteri uključit će se u rad portala kroz pisanje kraćih (vijesti, najave, izvještaji), a zatim i dužih novinarskih formi (komentari, eseji, intervjui) uz mentorstvo naših urednica. Od volontera/ki se očekuje da obave minimalno 1 zadatak tjedno (2-3 sata rada).

Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite ih na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pridruži se redakciji portala VoxFeminae – volontiraj za rodnu ravnopravnost!

Zadnja izmjena: 16-04-2018 @ 11:45