Festival 'Zgodne žene spašavaju stvar'

Šesto izdanje festivala "Zgodne žene spašavaju stvar" (23.-25. kolovoza) ovog se ljeta prvi put održava na dvije lokacije. Festival se iz Splita seli i na Biševo u sklopu inicijative oživljavanja najudaljenijeg naseljenog pučinskog otoka i prvog predstavljanja buduće rezidencije za pisce i spisateljice. 

Festival otvara ulična akcija koja će kroz poeziju podsjetiti na problem zatvaranja najstarije splitske knjižare, knjižare Morpurguo. U suradnji s Marvlvs književnim i jazz barom organizirano je gostovanje dviju dobitnice nagrade Goran za mlade pjesnike, Mariju Deajnović i Irenu Delonga Nešić, kroz koncept unakrsnog intervjua. Za kraj festivala selimo se na otok Biševo gdje će biti predstavljen budući rezidencijalni program za autore/ice. 

Ove godine festival nudi, dakle, nešto staro, nešto novo, red akcije, red poezije, red proze, malo mora, puno književnosti - sve s ciljem stvaranja programa koji je svjestan prostora u kojem se odvija, koji nudi sadržaje koji propituju književnosti u različitim kontekstima, ali prije svega nudi prostor za uživanje u istraživanju novih mogućnosti u spoju kulture i društvenog angažmana.

Zadnja izmjena: 22-08-2018 @ 13:10