12. Vukovar Film Festival

Ovogodišnji, 12. Vukovar Film Festival održat će se od 23. do 26. kolovoza na šest lokacija u Vukovaru i Borovu Naselju, a na njemu će biti prikazano 60-ak filmova od kojih je šest dugometražnih, osam kratkometražnih i osam dokumentarnih u glavnom programu i konkurenciji za festivalske nagrade.

Festival se tradicionalno održava na više lokacija, a ove godine to su terasa Agencije za plovne putove, perivoj Dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Vukovarska ada, Magenta 1 Vukovar Waterbus te u kinu u Borovu naselju, najavio je u utorak direktor, producent i glavni selektor 12. VFF-a Igor Rakonić pozivajući ljubitelje filma da posjete festival i pogledaju najreprezentativnija filmska ostvarenja.

U četvrtak, 23. kolovoza, festival će na terasi Agencije za plovne putove u 20,30 sati otvoriti hrvatski film "Za ona dobra stara vremena" redatelja Eduarda Galića, koji je i u službenoj konkurenciji dugometražnog igranog filma.

O najboljim dugometražnim i kratkometražnim filmovima te nagradi "Zlatni šlep“ za svaku od kategorija odlučivat će stručni žiri kojega čine glumica Nela Kocsis, producent Nebojša Taraba i novinar Zlatko Gall. Stručni sud o najboljim dokumentarnim filmovima da će žiri kojega čine njemački redatelj Benjamin Best, filmski kritičar Vlado Ercegović te urednik i autor dokumentaraca Leon Rizmaul.

Rakonić je istaknuo da je festival i dalje fokusiran na filmove podunavskih zemalja, a na ovogodišnjem VFF-u ukinuta je kategorija "Svijet" koja je ranijih godina bila dijelom popratnog programa, te uvedena kategorija pobjednika filmskog festivala u Cannesu u sklopu koje će biti prikazana četiri nagrađivana filmska ostvarenja s tog ovogodišnjeg festivala.

"Kroz ovih 12 godina u Vukovaru prikazali smo preko 900 filmova iz Europe i svijeta, grad je ugostio više od tisuću filmskih umjetnika, filmove je pogledalo oko 300.000 gledatelja, održano je 40 filmskih radionica i 40-tak koncerata", kazao je Rakonić.

Tijekom festivala održavat će se i radionica jednominutnog filma u jednome kadru, koju će voditi Zvonimir Rumbolt, za 24. kolovoza najavljen je koncert Stjepana Jimmya Stanića s Ante Gelo Bandom, a iduće večeri isti će band pratiti Ivanu Rushaidat.

Više informacija pronađite na službenoj stranici.

Zadnja izmjena: 22-08-2018 @ 08:58