Yoko Ono poziva žene da sudjeluju u njenom projektu u Beogradu

Foto: Wikimedia Commons Foto: Wikimedia Commons

U okviru 57. Oktobarskog salona, najveće regionalne izložbe suvremene umjetnosti, koja će se u Beogradu pod nazivom 'Čudo kakofonije' održati od 14. rujna do 28. listopada, svoj rad predstavit će i Yoko Ono. U pitanju je dugogodišnji projekt 'Buđenje' (Arising), koji tematizira rodno uvjetovano nasilje, a umjetnica je tom prilikom žene iz Srbije i cijeloga svijeta pozvala da se uključe vlastitim pričama.

"Žene svih godina, iz svih zemalja sveta: Pozivamo vas da pošaljete svoje svjedočenje o zlu koje vam je naneseno zato što ste žena. Napišite ga na svom jeziku, svojim riječima i pišite koliko god otvoreno želite. Možete ga potpisati imenom, ako hoćete, ali nemojte stavljati prezime. Pošaljite samo fotografiju svojih očiju," poručila je Yoko Ono u javnom pozivu objavljenom na službenoj stranici Oktobarskog salona.

"Instalacija 'Buđenje' nastavlja rasti i bit će izložena u mnogim zemljama. Zaista se nadam da ćete sudjelovati," dodala je jedna od vodećih eksperimentalnih i avangardnih umjetnica koja već preko pet desetljeća stvara u područjima performansa, filma, poezije, glazbe i književnosti.

Zadnja izmjena: 04-07-2018 @ 14:12