Predstavljanje grafičkog romana za sve uzraste 'Zenobija'

Predstavljanje grafičkog romana za sve uzraste Zenobija autora Mortena Dürra i ilustratora Larsa Hornemana, održat će se u srijedu, 20. lipnja u 20 sati u Booksi (Martićeva 14). Predstavljanje Zenobije održava se na Svjetski dan izbjeglica, u okviru manifestacije 5. Tjedni IZBJEGLICAma, a u sklopu predstavljanja nastup će imati Zbor Domaćigosti.

Potresnu priču o sirijskoj djevojčici Amini koja bježi od ratnih sukoba u svojoj zemlji, autori su ispričali jednostavno i dostojanstveno. Patnju ljudi koji su ostali bez doma i bez najbližih ova knjiga učinila je razumljivom, a istovremeno i vrlo bolnom za svakog čitatelja.

U 2017. godini Zenobija je osvojila tri najvažnije danske nagrade za dječju književnost i ilustraciju: nagradu Pingpris, nagradu Claus Deleuran i nagradu danskog Ministarstva kulture za ilustraciju za djecu i mlade.

Uz Sandorf, suizdavači hrvatskog izdanja knjige su Centar za mirovne studije i Zadruga za interkulturnu suradnju "Okus doma”. O knjizi će govoriti Marijana Hameršak iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te Ivan Sršen i Emina Bužinkić za izdavače.

Cjelokupni program 5. tjedana IZBJEGLICAma pogledajte ovdje.
Zadnja izmjena: 18-06-2018 @ 12:18