Panel "Poezija i internet"

Klub studenata komparativne književnosti "K." ove godine organizira međunarodnu studentsku konferenciju "Književnost i internet – tekst u digitalnom dobu". Konferencija će se održati od 19. do 24. travnja.

Kao uvod u konferenciju, u Booksi će se 12. travnja u 19h održati panel "Poezija i internet". Na panelu će se razgovarati o utjecaju interneta na izdavače, kritiku, publiku i (mlade) pjesnike i pjesnikinje.

Što internet znači za poeziju i na načine na koje je promatramo? Što on daje, a što oduzima, svim akterima i aktericama književnog polja i književnosti samoj? Utječe li internet na ukus publike, ili se putem njega samo reproduciraju već postojeći odnosi stvaranja i konzumacije literature? Je li internet zamijenio stručne časopise u određivanju toga koja djela i autori imaju pozornost kritičara, publike i izdavača? Pokušat ćemo uz, nadamo se aktivan angažman publike, doći do odgovora na ova i mnoga druga pitanja. Pozivamo vas da dođete, pridružite nam se u dijalogu i osjećate se sigurnima i blagoglagoljivima kao iza svojih internetskih profila.

Na panelu će govoriti:

Ivana Rogar – spisateljica, urednica i prevoditeljica
Luka Ostojić – kolumnist Booksinog portala i urednik
Luka Kordić – pjesnik i aktivist koji svoj rad distribuira i oglašava dominantno internetskim kanalima
Moderira Marija Dejanović – pjesnikinja i potpredsjednica kluba "K."

Zadnja izmjena: 09-04-2018 @ 14:26