Logo
Print this page

Žene u glazbi - Ciklus Virtuoso

Dođite na četvrti koncert Ciklusa koncerata studenata Muzičke akademije u Zagrebu - Virtuoso, u sezoni 2017./2018. Koncert će se održati u subotu, 3.3.2018. na Muzičkoj akademiji u KD "Blagoje Bersa", s početkom u 19:30.

Ovaj koncerti nosi poseban značaj teme o kojoj se danas u društvu još uvijek malo priča, a to je položaj žena u glazbi i umjetničkoj struci. Stoga dođite i podržite naše skladateljice, izvođačice i ostale žene u glazbi, a pritom uživate u koncertu!

Koncert je također organiziran u čast obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, koja je 2.3.1873., a bila je prva profesionalna novinarka i najčitanija hrvatska književnica. Jedno je vrijeme uređivala Obzor. Pokrenula je i uređivala Ženski list, prvi hrvatski časopis za žene, i Hrvaticu. Borila se protiv društvene diskriminacije, mađarizacije i germanizacije te za prava žena.

Na koncertu će nastupiti:

JOSIPA BILIĆ, sopran
KRISTIAN KEIL, klavir
DORA MERLE, violončelo
DORA REMENAR, klavir
DINA JULARIĆ IVANČIĆ, mezzosopran
MARKO BIŠKUP, klavir
MATIC ZAKONJŠEK, tenor
ANA ŠOSTAR, klavir
TEA ZEC, sopran
MATEA MATASOVIĆ, klavir
TEA ZEC, sopran
LANA MALETIĆ, sopran
ROLAND GRLICA, klavir
YUCHEN ZHANG, gitara

PAULA ROSENBERG, violina
ANA DEFAR, violina
BARBARA VLAINIĆ, viola
TONKA JAVOROVIĆ, violončelo
IIKKA JARVI, kontrabas
DARIO KŠENEK, horna
DORA IVEKOVIĆ, klavir
DOMINIK ŠABIĆ, zvona
LINDA URAN, sopran
dirigentica: Barbara Kajin

Na programu su djela skladateljica:

Ivana Lang
Dora Remenar
Pauline Viardot
Katarina Pustinek Rakar
Sanda Majurec
Linda Uran

Cijena pojedinačnih ulaznica za nadolazeću sezonu iznosi 20kn i one se mogu kupiti na blagajni Muzičke akademije, u radno vrijeme blagajne (subotom od 11 do 13h te 2h prije početka svakog koncerta).

Za sva pitanja možete kontaktirati organizatore: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Facebook

Zadnja izmjena: 01-03-2018 @ 15:24
Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.