Promocija: Global Health Watch 5

U četvrtak, 1. ožujka 2018., u 18h u MM centru zagrebačkog Studentskog centra, udruga BRID organizira promociju knjige Global Health Watch 5. Na promociji će govoriti Chiara Bodini sa Sveučilišta u Bologni, liječnica, aktivistica i regionalna koordinatorica People’s Health Movement za Europu, i Vedran Horvat, izvršni direktor Instituta za političku ekologiju. Razgovor će moderirati Lada Weygand (BRID).

Global Health Watch rezultat je programa WHO Watch, praćenja rada Svjetske zdravstvene organizacije od strane organizacija civilnog društva. Program provodi niz međunarodnih organizacija na području zdravstva u svrhu unapređenja zdravstvenih sustava, smanjenja zdravstvenih nejednakosti i povećanja transparentnosti rada insitucija odgovornih za organizaciju zdravstva na svim razinama. Svake tri godine, ova publikacija na jednom mjestu donosi analize važnih policy dokumenata i smjernica iz zdravstvenog sektora, kao i alternativne prijedloge javnih politika koje promoviraju veću dostupnost zdravstvene zaštite i izgradnju održivih zdravstvenih sustava.

Cilj ove promocije jest otvoriti širu raspravu o iskustvima kreiranja javnih zdravstvenih politika i različitim oblicima participacije u zdravstvenom sustavu, referirajući se pritom na kontekst hrvatskog zdravstvenog sustava. Na tom tragu, na promociji ćemo raspravljati o modelima uključivanja zajednice u planiranje zdravstvene zaštite, shvaćanju zdravstva kao javnog dobra i alternativama privatizaciji unutar ovog sektora.

Facebook

 

Zadnja izmjena: 27-02-2018 @ 14:29