Poziv LGBTIQ i transrodnim osobama na sudjelovanje u umjetničkom radu Terese Margolles

Kultura promjene Studentskog centra poziva sve zainteresirane LGBTIQ i transrodne osobe da se prijave na sudjelovanje u stvaranju novog umjetničkoga rada istaknute meksičke autorice Terese Margolles. Radna akcija odvit će se vikendom 13. - 14. 1. u Francuskom paviljonu.

Ideja rada je da članovi hrvatske LGBTIQ i transrodne zajednice šivanjem ujedine tkanine koje su upile tragove brutalnosti nedavnih ubojstava tri transrodne prostitutke u Ciudad Juarezu, gradu na granici Meksika i SAD-a. Ono što će se raditi nije vez nego šav. Margolles predlaže vrstu uboda koji omogućuje jedinstvo akcije žalovanja. To je operacija koja ujedinjuje Karlu, La Gatu i Serenu, ujedinjuje njihova ubojstva, ali ih ujedinjuje i s tijelima i pričama onih koji izvode akciju. Ovo je akcija žalovanja u kojoj će sudionici lokalne scene dati svoje vrijeme i tijela da otklone sudbine ovih žena iz konteksta zločina i ekstremnog nasilja u Meksiku. Istodobno će kroz sudjelovanje otvoriti i afektivni registar za očitovanje političkih i ideoloških okvira vlastitog okruženja u kojem njihova tijela postaju osjetljivija na nasilne radnje.

Teresa Margolles jedna je od najzanimljivijih meksičkih društveno angažiranih umjetnica. Njezin rad međunarodno je prepoznat i priznat te izlagan na u svim važnijim institucijama i manifestacijama poput Venecijanskog bijenala, Manifeste, Guggenheima, MUAC-a, itd.

Prijave šaljite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 25. 12. 2017.

Zadnja izmjena: 14-12-2017 @ 18:08