Mreža antifašistkinja Zagreba: promocija portala

Maz.hr, web stranica Mreže antifašistkinja Zagreba, pokrenuta je 2014. godine kao jedna od medijskih platformi mreže, zajedno s časopisom Nepokoreni grad i emisijom Radio Borba na Radiju Student.

Kao takav, Maz.hr nije samo medij ili diskurzivna platforma, već integralni dio grupe i njenih aktivnosti koje uključuju i ulične akcije, organizaciju antifašističkih događanja, podršku ugroženim društvenim grupama, itd. Na tom tragu, Maz.hr zrcali temeljne principe grupe ― samoedukaciju / samoorganizaciju i participaciju svih članova u proizvodnji sadržaja, mimo opreka između amaterizma i profesionalizma, "visoke" i "niske" kulture.

Web također funkcionira kao dio šire mreže neprofitnih medija, s naglaskom na aktivističkom djelovanju i povezivanju teorijskog i praktičnog rada. Kako bismo predstavili sadašnju koncepciju MAZ-ove web stranice, čija je potka "pokrivanje" političkih, socijalnih i kulturnih tema iz ugla lijevog idejnog spektra, priredili smo promociju kojoj je cilj i da se izravno povežemo sa svojim čitateljima/icama, starima i novima, kako bismo zajedno nastavili graditi medije zaista relevantne za život zajednice u kojoj sudjelujemo. Neprekidna kriza kroz koju neprofitni mediji (ili tzv. mediji "trećeg sektora", nastali u kontekstu civilnog društva) prolaze u Hrvatskoj i regiji samo je razlog više za to.

Razgovor s Lelom Vujanić i Bojanom Krištofićem, članovima MAZ-a i uredništva weba (skupa s odsutnom Mateom Grgurinović) te Anjom Grgurinović, također članicom MAZ-a i stalnom suradnicom, moderirat će Srđan Sandić. Priča počinje u 19h, nakon čega se večer u 20:30h nastavlja s programom Cruising sa Srđanom Sandićem koji će se ovaj put iznimno održati u Booksi umjesto u klubu Mama.

Facebook event pronađite ovdje.
Zadnja izmjena: 20-11-2017 @ 19:01