Davidu Komšiću 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine Krupljan

Foto: Martina Nekić, Preuzmite odgovornost za ubojstva žena, FB Foto: Martina Nekić, Preuzmite odgovornost za ubojstva žena, FB

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Sanja Mazalin objavila je nepravomoćnu presudu Davidu Komšiću (19), koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu bivšoj djevojci Kristini Krupljan zadao 88 udobno-reznih rana nakon što mu je obznanila kraj veze.

Komšiću je izrečena kazna od 30 godina zatvora.

Nakon što je sutkinja izrekla presudu, Komšićev otac počeo je galamiti: "Sudite dijete, jer je došlo iz Bosne!". Potom je uz psovke napustio sudnicu u pratnji pravosudnih policajaca.

U optužnici podignutoj u lipnju, a potvrđenoj u listopadu prošle godine, Komšića se tereti da je 22. veljače oko 21,30 sati u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu djevojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti vezu s njim.

"Bila je suočena sa izvjesnim smrtnim ishodom, strahom, što ovom ubojstvu daje obilježje teškog ubojstva. Ta okrutnost mora biti iznadprosječnog intenziteta koji inače prati takav čin nasilja. U ovom slučaju ta je okrutnost ostvarena. Da je Kristina umrla odmah to bi bilo označeno kao obično ubojstvo. Ali, ta njezina svjesnost dok je 88 puta podizao ruku i ubadao čini to ubojstvo posebno okrutnim," rekla je, među ostalim, u obrazloženju presude sutkinja Sanja Mazalin.

Tužiteljica Natalija Slavica rekla je u završnoj riječi kako je dokazano da je optuženi s 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutno, već je jako patila. Optuženi je žrtvu ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je ubijena djevojka bila trudna, rekla je tužiteljica, koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić ranije osuđivan za nasilna nedjela.

Komšićev odvjetnik Veljko Miljević tvrdio je da je Komšić bio neubrojiv i u stanju "dugotrajne patnje". Tražio je i da se na Komšića primjeni maloljetničko pravo jer je u vrijeme kada je počinjen zločin bio mlađi punoljetnik. Novi list/Jutarnji...

 

 

Zadnja izmjena: 09-04-2018 @ 14:33