Volontiranje 2.0: Inovativnim volonterskim praksama do kompetencija u adolescentskoj dobi (2017., 2018., 2019.)

Udruga Prostor rodne i medijske kulture K-Zona u partnerstvu sa Ženskim učeničkim domom „Dora Pejačević“ provodi projekt 'Volontiranje 2.0: Inovativnim volonterskim praksama do kompetencija u adolescentskoj dobi'.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 915.194,00 kuna, a trajat će 24 mjeseca, od lipnja 2017. godine do kraja svibnja 2019. godine.

Mreža kulturnih rodnih praksi JI Europe (2015., 2016.)

K-zona je nositelj projekta Mreža kulturnih rodnih praksi JI Europe koji je razvijen kao platforma koja predstavlja mrežu organizacija koje se bave kulturnim rodnim praksama kroz medijske, festivalske i produkcijske programe, a koja za cilj ima osnaživanje regionalne rodno osviještene kulturne i civilne scene putem razmjene programa, znanja i iskustva te kreiranjem novih programskih sadržaja.

Mreža okuplja 14 udruga iz 5 zemalja: iz Slovenije – Mesto žensk, Sektor Ž, Rdeče Zore, iz Hrvatske – Vox Feminae, Domino, Libela, CroL, House of Flamingo, Živa muzika, iz BiH – Fondacija CURE, iz Srbije – BeFem, Femix i Centar za devojke, iz Makedonije – Tiiiit! Inc. Projekt financira zaklada Kultura nova i Grad Zagreb.

Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost (2016.)

Projekt u partnerstvu provode udruge Prostor rodne i medijske kulture 'K-Zona' (Grad Zagreb) i ZORA – za nenasilje i ljudska prava (Međimurska županija) u periodu od 1.11.2015. do 31.10.2016. godine.

Provedbom edukativnog i volonterskog projekta 'Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost' - OPERI SEKSIZAM - mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina potiče na aktivno sudjelovanje u društvu, a sve kroz prizmu rodne ravnopravnosti, no osiguravajući istovremeno alate koje mogu primjeniti i u drugim segmentima društvenog života.

Produkcija, distribucija i afirmacija programa Vox Feminae platforme (2016., 2017.)

Projekt Vox Feminae platforme usmjeren je na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama te odgovara na njihove potrebe nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ih nastoji ojačati za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade “Kultura nova”.

LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu (2015., 2016., 2017.)

„LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“ projekt je kojeg partnerski provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, BRID – Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Udruga Zora te Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugama Trans Aid i Zagreb Pride. Projekt traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017.) a cilj mu je ojačati kapacitete udruga za ljudska i radnička prava po pitanju diskriminacije LGBTI osoba na osnovi rodnog identiteta, rodnog izričaja i spolne orijentacije na radnom mjestu.

Moje mjesto u zajednici (2015. i 2016.)

Projekt “Moje mjesto u zajednici” traje 18 mjeseci, a provode ga 3 udruge iz različitih županija: Udruga Zora (Međimurska županija), K-zona (Grad Zagreb) i Centar za održivi razvoj (Splitsko dalmatinska županija).

Subscribe to this RSS feed