Irena Škrinjar

Irena Škrinjar rođena je 1978. godine u Zagrebu. Nakon završene matematičke gimnazije upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Diplomirala je 2002. godine u klasi prof. Šime Vulasa. Članica je HDLU-a od 2003. godine.

Izlagala je na tri samostalne izložbe i tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Realizirala je pet javnih skulptura u drvetu: dvije na otoku Olibu (Hrvatska), Pušći (Hrvatska), Sutriu (Italija), Ptuju (Slovenia). Dobitnica je Zlatne plakete na 1. Hrvatskom trijenalu keramike (Zagreb). Od 2003. koordinatorica je Udruge likovnih stvaralaca u Zaprešiću (ULS). Živi i radi u Zaprešiću. 

Kontakt

m. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

w. www.uls.com.hr

Social

 

Izražavam se pomoću različitih likovnih medija. Vizualna umjetnost: kiparstvo, slikarstvo, crtež, grafika, keramika.

Uglavnom se bavim crtežom i grafikom jer su tehnike koje mi omogućavaju određenu neopterećenost i mogućnost da brzo prenesem zamišljeno na papir.

Moj najveći uspjeh je što već 6 godina kao samozaposlena osoba izrađujem keramičke autorske proizvode od kojih živim i mojem sedamnaestogodišnjem sinu kupujem stripove zbog kojih je počeo crtati. Uz to već 12 godina koordiniram Udrugu likovnih stvaralaca kao volonterka i nastojim u moj grad unijeti svijest o važnosti likovne kulture.  

Volim igrati ping pong i šah, voziti bicikl i vježbati kliničku somatiku.