Ines Peračković

Ines Peračković rođena je u Zagrebu. Studirala je razrednu nastavu u Petrinji, gdje je i živjela dvadesetak godina. Trenutno živi u Velikoj Gorici, a već desetak godina radi u Zagrebu.

Slikanjem, kao hobijem, počinje se baviti zadnjih nekoliko godina. Do sada je napravila dvadeset ilustracija za zbirku horor priča ''Tamna strana užasa''. Dalje stvara nakon dugogodišnje pauze, nadajući se skorašnjoj samostalnoj ili grupnoj izložbi.

STATEMENT O RADU:

Ovih hobijem se bavim aktivnije nekoliko mjeseci. Moja djela su sa ''potpisom'' osobnog iskustva, proživljenog straha, života. Sada, ponovo stvaram inspirirana što osobnim, što općeljudskim strahovima, svime što u našim tamnim kutovima svijesti čuči i čeka da izađe na svijetlo. Tamni detalji, boja su ono što čine moja djela.

Ilustracije koje su rađene za zbirku horor priča ostavljaju snažan dojam na čitatelja, izazivajući u svakom pojedincu sukob skrivenih strahova koji se reflektiraju u svakodnevici, sukobljavajući se  između razuma i ludila. Mišljenja sam da živimo u društvu u kojem se dosta šuti, ne govori se o položaju žene u društvu, načinima kojima se žena predstavlja okolini su poprilično konzervativni. Ne dopušta nam se biti drugačiji i prihvaćen od strane društva u kojem živimo. Želim pokazati da je u redu biti drugačiji i ne živjeti u zadanim okvirima. 

KONTAKT:

m. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SOCIAL:

 

2015.
Ilustracija za priču "Izbjeljivač"
Ilustracija za priču "Raskrižje"
Ilustracije za zbirku kratkih horor priča "Tamna strana užasa" (autor: Mario Lovreković, izdanje Bigraf)
Predstavljanje knjige i ilustracija "Tamna strana užasa" u gradskoj knjižnici Petrinja gdje svaki primjerak prodane knjige ide u dobrotvorne svrhe. Autor zbirke priča, Mario Lovreković, i dalje organizira dobrotvorne akcije u kojem sudjeluje u donacijama od prodanih primjeraka zbirke priča. (srpanj)
Sudjelovanje na međunarodnoj izložbi u Frankfurtu su u sklopu Hrvatske dječje knjige. (listopad)
izložba ilustracija "Tamne strane užasa" i ostalih radova mračne, horor tematike u Petrinji. (31.10.)

2016.
Izložba radova u sklopu Hrvatske dječje knjige u Bologni, predstavljanje idejnog rješenja naslovnice koja predstavlja Hrvatsku na sajmu knjiga. (travanj)
Sudjelovanje na natjecaju 'Vilinske priče', gdje su slike uvrštene u zbirku priča, Izdavacka kuca Metaphysica, Beograd (svibanj)
Radio Student, sudjelovanje u natječaju za izbor vizualnog rješenja
Nešto diše u mojoj torti, sudjelovanje u natječaju za izbor ilustracije, horor tematike.
Objavljene ilustracije Tamne strane užasa, PS Portal, Petrinja