Ivana Strgar

Ivana Strgar rođena je 1979. u Kutini. Završila je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu (grafički smjer), a nakon toga Akademiju likovnih umjetnosti, nastavnički smjer slikarstva u klasi profesora Ante Rašića. 

Trenutno živi u Zagrebu, mama je troje klinaca uz koje stan uvijek izgleda kao kreativna radionica. Trenutno zaokupljena tehnikom linoreza. Motivi i uzorci preneseni su s crteža na linoleum, izrezani i ručno otisnuti na platno tehnikom linoreza. Nakon toga od otisnutih motiva nastaju unikatne kuhinjske krpe i stolni ubrusi. Proizvedene krpe u konačnici su potpuno funkcionalne za korištenje u kuhinji. Tako je nastao brand Apetitlih.

Statement o radu

Nije važno što nego kako...

Radi ono što voliš/voli ono što radiš i radi to najbolje što znaš.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
w. http://apetitlih.com/

 

Social

   

Trenutno radim kao grafička dizajnerica iako se jednog dana primarno želim baviti likovnim umjetnostima: slikanje, crtanje, grafičke tehnike i analogna fotografija svaka tehnika zasebno ili kao kombinacija istih.

U konačnici apstraktne slike, nastale su inspirirane figurativnim motivima uskih ulica, prolaza i kamenih kuća. Istražujem različite teksture, jednaku vrijednost u kompoziciji dajem bjelini i bojama koje su čiste i jake, nanošene špahtlom u debelim namazima koji su kasnije izgrebani u crtež, čime slika dobiva na slojevitosti. 

U kućnoj tamnoj komori izrađujem C/B fotografije. Fotografsku emulziju neravnomjerno nanosim kistom na papir i tako na neki način spajam slikarstvo i fotografiju te dobivam unikatne fotografije.

2003.
Ispod nivoa 4, Zagreb
2004.
Ispod nivoa 5, Zagreb
2007.
Gornjojelensko ‘Ivanje’ ,Gornja Jelenska

Stalni postav: Studenti ALU u ministarstvu kulture, Zagreb

Ilustracije naslovnice knjige pjesama Damira Pilka: Sudbina jednog cvijeta, Senje i kušleci, Riječ po riječ ...ljubav