Lana Mesić

Lana Mesić rođena je 1982. godine u Zagrebu gdje pohađa osnovnu i srednju školu, te 2008. godine stječe titulu krajobraznog arhitekta.

Radila je kao agent nekretnina te na krajobraznim uređenjima trgova, parkova, krovnih vrtova, okoliša oko stambenih i poslovno-stambenih objekata te zelenila uz prugu. U suradnji s Krešimirom Jelušićem 2010. izradila je logo za Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata (HDKA).

Imajući mnogo interesa u vizualnim komunikacijama priključuje se 2012. godine djelovanju udruge Boonika – platforma vizualnog dijaloga prvenstveno na projektu Booteeq gdje razvija stare proizvode, osmišljava nove te radi na unaprijeđenju proizvodnje.

Također je pomagala pri osmišljavanju postava svih izložaba umjetnika i dizajnera tijekom BooEx sezone 2013./2014. Rad nastavlja i na BooEx sezoni 2014./2015. U sklopu djelovanja udruge Boonika na Tjednu dizajna 2014. u galeriji Lauba u Zagrebu radila je kao tehnička podrška u organizaciji Sudnjeg dana 2014.

Statement o radu

“If you give people nothingness, they can ponder what can be achieved from that nothingness” Tadao Ando

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

Moje stručno područje djelovanja je krajobrazna arhitektura, no djelovanjem u sklopu Booteeq kolektiva usavršila sam razvijanje tekstilnih Booteeq modela i proizvoda od papira, kulturnih suvenira.

Posebno sam ponosna na projekt vertikalnog ozelenjavanja u Zaprešiću. Radi se o prvom zelenom zidu te veličine u Hrvatskoj.

Joga, planinarenje, kuhanje.