Antonella Šantek

Antonella Šantek rođena je 1991. u Zagrebu. Završila je Opću gimnaziju u Velikoj Gorici, a nakon studija na Pravnom fakultetu posvetila se crtanju i upoznavanju umjetnosti.

Sudjelovala je na raznim art projektima i festivalima te skupnim izložbama u Zagrebu, od Cest is the best, projekata u Mediki-Medika Cvjeta, Antisalon, Artichoke festivala, Radićeva u osmjehu-ulica umjetnosti, izlagala i na Chill Nightu u SC-u.

To su mahom radovi inspirirani današnjicom,ljudima, ulicomsa naturalističkim prikazima i poetičnom recepturom. Inspiracija koju nalazi u brojnim knjigama na jedan interesantan i jedinstven način postiže kolorističku dramatiku koja na gledaoca ostavlja snažan dojam. O motivima koji je privlače najbolje svjedoče nazivi njezinih radova: Mrtva priroda, Boy with a book, Natural women, Book and nature. Nenametljivo se zaputila u jedno zanimljivo slikarsko izražavanje.

Danas njezini radovi mogu se vidjeti u galeriji Lapo Lapo u Ilici 50. Između ostalih aktivnosti, godine 2014. sa bivšim beskućnikom Mile Mrvaljom osnovala je vlastitu udrugu za pomoć beskućnicima „Fajter“.

Statement o radu

Obožavam crtati i stvarati nešto novo, to je za mene neka vrsta terapije. Najviše radim sa starim korištenim materijalima jer mi je cilj reciklirati i napraviti nešto novo. Oko nas ima jako puno smeća koje se sve više i više gomila, a koje je definitivno divan izvor kreativnosti - od kartona, časopisa, knjiga,stripova, komada drva, starog cvijeća i skate dasaka. 

Ne zamaram se da li se moji radovi ubrajaju u umjetnost ili ne, svatko ima svoj ukus i svoje mišljenje i to treba poštovati ali ne treba nas ni definirati. Važno je da ono što radiš te čini sretnim.

Više o Antonelli na:

https://vimeo.com/153542237
http://www.h-alter.org/vijesti/fajter-za-boljeg-covjeka
https://www.youtube.com/watch?v=XtnZSWoT7oA&feature=youtu.be

Kontakt

m. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

Udruga Fajter djeluje 2 godine. U Udruzi fokus nam  je promicanje tolerancije prema beskućnicima i socijalno ugroženih osoba, kroz umjetničke art projekte, street art, izložbe, humanitarne koncerte,prosvjede,večeri poezije, radionice i proaktivna predavanja po osnovnim,srednjim školama i fakultetima.

Osobe koje kod nas volontirajususreću razne ljude u raznim okolnostima, razvijaju suosjećanje i toleranciju te upoznavaju i sebe na taj način. Ljudi se povezuju u zajednicu gdje se uči kako funkcionirati timski i za opće dobro. Izdajemo i časopis Ulični Fajter na hrvatskom i engleskom jeziku koji prodavaju beskućnici i na taj način imaju priliku za bolji i sigurniji život, te stabilne prihode.

U Hrvatskoj  povijesti i danas ima jako puno strašnih žena. Od Ivane Brlić Mažuranić, Slave Raškaj zatim Marije Čudine te Josipe Lisac.

One se ne boje biti drugačije, imaju jaki stav, vole ono što rade, podižu svoje zanimanje na jedan veći nivo te kreiraju vlastita pravila I to je za mene umjetnost!