pekmezmed

Pekmezmed je završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna Zagreb i Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od tada do danas bavi se likovnom/vizualnom umjetnošću. Urednica je i idejna začetnica Frrresh časopisa za vizualne umjetnosti.

Statement o radu

Istražujući vlastite vibracije izražavam se vizualno stvarajući razne motive i radove u raznim tehnikama. U zadnjih par godina usredotočena sam na istraživanje energije ženskosti koja se u mojim radovima često personalizira u motivima djevojaka/žena koje su zaokupljene sobom. Duže vremena bavim se uličnom umjetnošću pa mi je neobičan spoj užurbanosti urbane sredine i motiva meditativnih djevojaka naročito zanimljiv. Mislim da vizualni podražaji koji nas okružuju utječu na našu energiju kao promatrača pa me spomenuti kontrast često tjera na promišljanje o tematici radova koje radim u vanjskom prostoru.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

   

Vizualne umjetnosti, primarno crtanje, slikarstvo i izrada murala (street art).

Brojna street art događanja i izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu:

Hello Sailor (Rijeka),
Street art festival (Koprivnica),
Muzej ulične umjetnosti (Zagreb),
Sinestezija (Herceg Novi), itd.

Lista klijenata: Diners, Vip, Iskon, Booteeq, itd.

U slobodno vrijeme volim biti u prirodi i provoditi vrijeme s vedrim i dragim ljudima ili uživati u sviranju ukulelea.

Inspririra me poniranje u vlastite energije, ljepota prirode ili ljudi i često prostor u kojem radim. Na moj rad utječe moje trenutno stanje ili razmišljanja, a preporučila bi svima koji žele raditi i stvarati da se samo prepuste i krenu bez razmišljanja o drugima te da budu vođeni unutarnjim istinama i osjećajem ljubavi za sve što rade (i osjećajem ljubavi prema sebi).