Benedetta Agostoni

Benedetta Agostoni rođena je u Italiji. Studirala je fotografiju na Istituto Europeo di Design u Milanu. Neposredno nakon diplome (1999.) zapošljava se u marketinškoj agenciji, a uz ljubav prema fotografiji kreće i s učenjem računalne grafike.

2004. seli se u Zagreb gdje radi u agenciji Digitel, upoznaje grad i ljubav svog života te se odlučuje za stalni život u Zagrebu.
2005. osnovala je svoju firmu te počinje surađivati s marketinškim agencijama i grafičkim studijima, a paralelno nastavlja samostalnu karijeru kao dizajnerica.
2012. postaje majka sinu Vidu te nastavlja s freelance izazovima.
2013. koordinira project ArtEnergy u suradnji s kulturnim institutima europskih zemalja u Zagrebu, uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
2015. se kreće intenzivnije baviti fotografijom, posebno dokumentiranjem događaja i portreta životinja sa svojim vlasnicima.

Statement o radu

Vjerujem da vizualna komunikacija može unaprijediti društvo. Ona je pametan način da se željena poruka pošalje u svemir i može napraviti bitnu razliku. Vidim svoj posao kao suradnju, rast i angažman a draže mi je raditi s kulturnim instutucijama i udrugama nego korporacijama.

Kontakt

m. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. & Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SOCIAL

  

Od 1999. radim kao art direktorica i grafička dizajnerica. Svoje znanje i ljubav prema fotografiji sam uključila u stalni posao tako da često snimam i za potrebe klijenata.

Koristim se i ilustracijom, najčešće kroz formu kolaža. Profesionalna sam, imam iskustvo s tiskarama, programerima, media kućama i direktno s klijentima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kao najuspješniju suradnju ocjenjujem onu s Talijanskom Institutom za kulturu u Stockholmu (2015.), te ARTENERGY s HDLU u Zagrebu 2013.

Imam niz objavljenih radova po novinama, kao reklame (print/tv/billboards) za razne komercijalne klijente. Doduše, više preferiram rad na manjim ali meni osobno ljepšim publikacijama.

ARTENERGY project Zagreb 2013. mi je bio najzanimljiviji projekt jer se radilo o mojoj ideji, dalje razrađenoj s kustosicom Nilom Shabnam Bonetti iz Italije. Bio je to spoj umjetnosti i ekologije kroz tehnologiju. Puno smo radile, upoznala sam se s raznim aspektima produkcije kulturnih manifestacija, i to mi je bilo jako zanimljivo iskustvo s jako puno vrijednih i strastvenih ljudi.

DOGS&CO je moj životni “side project”, kroz kojeg na filmu snimam kućne ljubimce i njihove dvonožne prijatelje. Volim imati stari fotoaparat u ruci, volim to iščekivanje razvijenih slika, emocije, a ponekad i razočarenje.

Životinje i analogna fotografija.

Classic Mini Morris

Zenyoga

Moj mali Vid da me podsjeća kako je bitno imati početnički um i dozvolit sami sebi da se ponekad iznenadimo.