Nastja Kljaić

Nastja Kljaić zavšila je srednju Školu za osobne usluge, smjer fotografija.

Fotografijom se nastavila baviti povremeno, ali je pravu strast pronašla u crtanju. Od tada su joj najbolji prijatelji olovka, kistovi i bojice.

Njezine su ilustracije autobiografskog karaktera, prenaglašenih crta lica. 'Poružnjivanjem' svojih likova Nastja pokušava naglasiti njihovo (ali i svoje) unutarnje stanje uma.

Statement o radu

Crtanju se okreće u nekim teškim ili intenzivnim trenucima, upravo zato što je shvatila da kroz crtanje može jasno reflektirati stanje svojeg uma. Likovi koje stvara usko su povezani uz njene emocije i svaki od njih u sebi sadrži jedan mali komadić Nastje koji je pronašao svoj put da izađe iz njene glave. Crtanje je njezina terapija, a ujedno vjeruje i kako je to najiskreniji aspekt njezinog života. 

Kontakt

m. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SOCIAL

 

Niz pet fotografija nastalih kroz određene periode 2017.-te tvori seriju osobnih emocionalnih stanja.

Najčešća tehnika crtanja je crna olovka kojom na A4 papiru kroz likove iznosim svoje osjećaje, nastale u trenucima dragocjene samoće. Proživljavanjem istih emocija svakodnevno, stvorio se lait motiv i specifični stil crtanja zaključavanjem emocija olovkom na papiru.

Prožeta istim mislima na dnevnoj bazi s dodavanjem kolora tehnikama akvarela, temperama ili bojicama te iste bih probala usrećiti.

 

Obožavam provoditi vrijeme na Pinterestu i istraživati nove autore i autorice. Jedna od omiljenih ilustratorica mi je Polly Nor.

Inspiraciju često pronalazim u botaničkom vrtu, gdje, osim mira i spokoja, redovito nailazim na nove cvjetne uzorke i dezene koje zatim pretačem u svoje radove.