Kristina Arko / Arun Malla

Završila Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer lingvistika i etnologija; te Institut za umjetnost, smjer fotografija na međunarodnoj stipendiji u Indoneziji (Java, Yogjakarta).

Bavi se dokumentarističkom fotografijom već 15 godina. Momentalno živi na Thailandu i tamo radi kao profesorica.

Statement o radu

Putujući svijetom, uglavnom Azijom koja je moja velika ljubav i strast, svašta vidim. Samo što mnoštvo ljudi ne može. Moj je cilj to podijeliti, prenjeti tu realnost drugima, otvoriti im oči i ukazati na to kolika je širina svijeta, koliko je on velik, koliko je predivno to da su društva i kulture različite, i koliko je to fascinantno.

Kontakt

e. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

SOCIAL

Moj se rad fokusira na ljudska prava i širenje svijesti, na razne sfere ljudskog života i djelovanja. Uglavnom sam fokusirana na na Aziju, jer to su predivne civilizacije i kulture a ujedno i jako siromašne.

Održala sam nekoliko izložbi u Indoneziji, a radovi su objavljeni po raznim web portalima, preneseni na razglednice koje putuju diljem svijeta. Ne bavim se izlaganjem niti promicanjem svojih radova previše, zasad stvaram. Moj vlastiti PR potpuno mi je nebitan, bitni su mi subjekti koje fotografiram i njihove priče. U tom smislu, ja sam samo medij.

Izložbe

Underwear, Yogjakarta, 2014.

Više radova

http://cargocollective.com/ChristinaArkophotography
http://christinaarko.wixsite.com/not-to-own-the-world

Cilj mi je u idućih par godina otići na vodeći svjetski Institut za dokumentaristiku u Bangladeshu, Dhaka. 

Također se bavim projektima TM/a, transcendentalne meditacije, yogom, boxom. Interesiraju me alternativni oblici liječenja i socijalni rad, a zadnjih dvije godine u Aziji intenzivno proučavam budističku filozofiju. Jednog dana želim postati i DJ.