Elderice

Elderice su tekstilni studio iz Zagreba osnovan 2010. godine. Bavi se izradom tkanina tehnikom ručnog sitotiska i tehnikom pečatiranja od kojih izrađuju funkcionalni modni asesoar i predmete za dom.

Iza brenda Elderice stoje Iva Mišković i Željka Haric. Iva je završila Filozofski fakultet, a Željka Ekonomski. U njihovom dvojcu Željka je zadužena za grafike tkanina i printanje, a Ivin resor su krojenje i šivanje. Odluke oko izgleda grafika, krojeva i finalnog proizvoda uvijek donose zajedno i dodatno razrađuju. Dobra sinergiju potpomognuta je dugogodišnjim prijateljstvom koje traje preko 20 godina pa i u kreativnom procesu vrlo slično razmišljaju i nadopunjuju se.

Statement o radu

Pri izradi težimo da finalni proizvod bude vizualno što prirodniji i prozračniji, pogotovo predmeti za dom. Zato koristimo uglavnom neobrađeni pamuk grube teksture i jednostavne forme printeva. U našem radu koristimo i druge prirodne materijale poput drveta i vune. 

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

 

 

 

Elderice djeluju u području tekstilnog dizajna. Izrada i dizajn grafika na tekstilu izvodi se tehnikom sitotiska i pečatiranja.

Navedenim tehnikama se dobiva prirodni izgled grafika na tkaninama. Svaka tkanina se ručno printa bojama za sitotisak ponavljajući otisak na tkaninu jedan za drugim u kontinuitetu kako bi se dobila veća površina otisnute tkanine. Od tkanina koje nastaju takvim tehnikama šiju sve njihove proizvode, a printaju bojama na vodenoj bazi.

Od 2013. godine Elderice surađuju s galerijama i concept store-ovima diljem Hrvatske.

2013. 
Sudjelovanje na Artomatu

2012. 
Sudjelovanje na Artomatu
Dan-D u sklopu D- marketa

2011. 
Sudjelovanje na Artomatu
Dan D u sklopu D- marketa

 

 

Elderice vole: jogu, planinarenje, putovanja, hranu, vino, druženje s ljudima koje volimo.

Inspiracija za rad dolazi iz svakodnevnih malih stvari i velikih događaja. Primjerice otisak kućica je inspiriran gradom Portom; krugovi mikroskopskim oblicima u lišću i prirodi. Volimo sve strašne žene poznate i nepoznate koje se ne boje živjeti ono što jesu.

Zahvala ide svim dragim ljudima koji su nam nesebično pružali i pružaju podršku u radu i potiču nas da budemo sve bolje svojim kritikama i pohvalama :)