Cat Fight

Cat Fight je brand/umjetnički kolektiv nastao 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu eksperimentiranjem s grafičkim tehnikama na različitim materijalima i tkaninama.

Grafičkim tehnikama, od kojih najčešće linorezom, printevi i autorski radovi apliciraju se na hulahopke, tajiice i ostale odjevne predmete kao što su majice, košulje i haljine. Koriste se reciklirani materijali i inzistira na unisex modelima. Cat Fight bavi se i modnom fotografijom, a trenutno rade na  kostimima i trikoima inspiriranim srednjovjekovnim crtežima i filmovima Ingmar Bergmana.

Statement o radu

Ne priznajemo podjelu odjeće na ženske i muške modele, te koristimo second-hand i reciklirane materijale budući da konstantnu hiper produkciju novog smatramo nepotrebnom. Kada je u pitanju modna fotografija, preferiramo analognu koja ne sprječava pogreške i sirovost.

Kontakt

m: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Social

  

Cat Fight djeluje na području primjenjene grafike, modnog dizajna i modne fotografije, iako se područje njihovog djelovanja neprestano širi.

Otvorene su za suradnju s umjetnicima, dizajnerima i umjetničkim kolektivima koji su zainteresirani za drugačiji pristup i mijenjanje klasičnog poimanja odijevanja, vizualnog identiteta i mode općenito.