Andrea Hess

Andrea Hess, rođena 1990. u Rijeci, umjetnošću se počela baviti već u osnovnoj školi u programu LIADO (Likovni atelje darovitih osnovnoškolaca). 

Tijekom srednje Škole za Primjenjenu umjetnost i dizajn u Rijeci, smjer Industrijski dizajn, sudjeluje na nekoliko skupnih izložbi u galerijama “Kružna” i “Mala galerija”. Po završetku srednje upisuje Tekstilno-Tehnološki Fakultet u Zagrebu, smjer Modni dizajn.

Tijekom studiranja, sudjelovala je kao finalistica na natječajima “Lift by Perwoll” 2011., te “Modni ormar” 2013. s kolegicom Valineom Vinger. Također, 2014. godine sujeluje na skupnoj izložbi povodm “Tjedna dizajna Zagreb”. Trenutno nastavlja svoje obrazovanja na diplomskom studiju pri Tekstilno-Tehnološkom Fakultetu, smjer Industrijski dizajn odjeće.

Statement

Moj rad se sastoji od niza eksperimenata u formi, obliku i samoj inspiraciji. Konstanta koja je prisutna u svim radovima je pokrivanje, no ujedno afirmiranje ženskog tijela, kao kontra eksploatiranju istog u današnjem svijetu. Inspiracije za radove pronalazim najčešće u tehničkim ili konstrukcijskim elementima koje povezujem sa osobnim promišljanjima i doživljajima.

Kontakt

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Društvene mreže

 

Bavim se dizajnom. Najčeće modnim, iako ne isključivo.

Zanimaju me i druge grane dizajna. Kretivnošću pristupam svakom projektu te ga pokušavam realizirati na funkcijonalan i suvremen način.

Skupna izložba u sklopu “Tjedna dizajna Zagreb” u prostorima galerije Lauba, 2014.

Mini kolekcije: Krasnokalipsa i mikr.0gami, 2014.

Finalistica natječaja “Modni ormar” s kolegicom Valineom Vinger, 2013.

Finalistica natječaja “Lift by Perwoll” s kolegicom Valineom Vinger, 2011.

Nekoliko skupnih izložbi u prostorima galerija “Kružna” i “Mala galerija”, 2008/2009. godine.

 

Druženje s obitelji, dragim ljudima i puno životinja, posebice psima.

Rad na festivalima, slušanje dobre glazbe, putovanja i upoznavanje novih ljudi i kultura. Crtkaranje po raznoraznim papirima i papirićima. Izrada nakita od lanaca i nošenje puno lanaca po sebi. U svakom slučaju sve što me u tom trenu veseli. 

Najdraže strašne žene: Mama Suzi i prof. Maja Vinković.