Zemlja za nas

 

 

Udruga Zemlja za nas osnovana je s ciljem promicanja vrijednosti održivosti i samoodrživosti, biološke i kulturne raznolikosti, revitalizacije dalmatinskih otoka, očuvanja kulturne baštine, promoviranje i afirmiranje ekofeminističkih vrijednosti tolerancije, suradnje, pacifizma te svih oblika ravnopravnosti kroz okolišnu i rodnu edukaciju, promicanje životinjskih prava, poticanje razvoja kreativnih, slobodnih i samoodrživih modela zajednice.

Kontakt:

Adresa: Nerezine, Nerežišća, Brač
Telefon: +385 92 249 7302, +385 97 6320 189, + 385 91 526 3813
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Društvene mreže:

 

Udruga Zemlja za nas djeluje po principima ekofeminizma; a poseban naglasak u svom radu i razvoju stavljaju na permakulturu kao sustav dizajniranja krajolika i održivih ljudskih zajednica oponašanjem uzoraka i odnosa iz prirode koji rezultira obiljem hrane, sirovine i energije dovoljnim za sve lokalne potrebe.

Osnivanje samoodrživog imanja jedna je od primarnih aktivnosti udruge. Eko selo je model održivog načina življenja ljudske zajednice u skladu s okruženjem; prirodom i kulturom otočnog, ruralnog prostora. Potpuno je integrirano u prirodni i kulturni krajobraz kojeg oplemenjuje. Teži postizanju samoodrživosti i smanjenju ekološkog otiska, te posljedično očuvanju prirode za buduće generacije. Temelji samoodrživosti su korištenje obnovljivih izvora energije, gospodarenje vodom, uzgoj zdrave hrane, ekološka gradnja, gospodarenje otpadom i kooperativna, podržavajuća i slobodna zajednica ljudi.