Logo
Print this page

qSPORT

 

qSPORT je društvo namijenjeno podršci LGBTIQ sportaša, rekreativaca i sportskih entuzijasta te razvoju LGBTIQ sporta u Hrvatskoj i regiji, sudjelovanju u međunarodnim srodnim aktivnostima i asocijacijama.

qSPORT djeluje od 2005 godine kao zajednica unutar LGBTIQ populacije, surađujući s udrugama, institucijama i kompanijama te pojedincima i neformalnim grupama.

Kontakt:

Adresa: MaMa/mi2, Preradovićeva 18, Zagreb (za poštu)
Telefon/fax: (+385) (01) 45 72 592
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.qsport.hr

Društvene mreže:

 

Djelatnosti qSPORT-a uključuju organiziranje i provođenje rekreativnog vježbanja i poduke; održavanje i razvijanje psiho-fizičke sposobnosti kroz rekreaciju; poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada organiziranjem seminara, tribina, okruglih stolova i sličnih skupova.

Kroz QueerSport Weekend zainteresiranima za sudjelovanjem u sportskim aktivnostima nudi se prilika za informiranje o tome kako funkcionira LGBTIQ sport, probanje sportova, ili upoznavanje drugih queer entuzijasta. Queer Sport Weekend potiče i sudjelovanje sudionika/ca iz regije koji su u procesu organiziranja svojih lokalnih LGBTIQ sportskih inicijativa.

Plivačice i plivači qSPORT-a u velikom su broju sudjelovali i na 15. međunarodnom plivačkome maratonu na otoku Visu. Od 85 sudionica i sudionika maratona, čak 19 ih je bilo iz ekipe qSPORT-a, potpomognute članovima sestrinske udruge Queer Sport Split te prijateljicama i prijateljima iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Njemačke, Palestine, Velike Britanije, Švedske i Španjolske. 

Osim toga, qSPORT je do sada organizirao nekoliko BADqS badmintonskih turnira (lokalnih i regionalnih), te međunarodnu konferenciju Conesting/Contexting SPORT - za raznovrsniji, inkuzivniji i održiviji sport u suradnji sa EGLSF.info i Vijećem Europe.

Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.