Adopta - Udruga za potporu u posvajanju

 

ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju je nevladina, neprofitna organizacija koju su 15. prosinca 2010. godine osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Želja je udruge da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse koji su na bilo kakav način vezani uz procese posvajanja, djeluje na stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

Ciljevi ADOPTE su unaprjeđivanje pravnog okvira i prakse vezane uz postupak posvajanja i procesa nakon posvajanja; zauzimanje za prava potencijalnih posvojitelja i posvojitelja; zalaganje za prava posvojene djece; potpora i pomoć potencijalnim posvojiteljima, posvojiteljima i posvojenoj djeci; edukacija članova i javnosti iz svih područja vezanih uz posvojenje i roditeljstvo; povezivanja i suradnje s ostalim sličnim udrugama u zemlji i u inozemstvu.

Kontakt:

Adresa: Nova cesta 4, 10 000 Zagreb
Telefon: (+385) (01) 3877 412
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.adopta.hr/

Društvene mreže:

 

ADOPTA aktivno radi na promjenama postupka posvajanja, na razvoju podrške potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljima kroz ove aktualne projekte:

> Dijete u središtu posvojenja: Projekt teži smanjenju socijalne isključenosti djece bez roditeljske skrbi i posvojene djece kroz edukaciju stručnih radnika i širenje usluga informiranja, pripreme za posvojenje i podrške posvojiteljima na više regija RH.

> Osnaživanje posvojiteljskih obitelji: Projekt teži povećanju roditeljskih kompetencija i vještina posvojitelja i potencijalnih posvojitelja za bavljenje izazovima posvojiteljstva kroz edukaciju i pripremu potencijalnih posvojitelja u dvije regije RH i kroz usluge podrške posvojiteljskim obiteljima.

> TO-TO-TOLERANCIJA (poučavanje tolerancije u predškolskoj dobi): Projekt teži prevenciji međuvršnjačkog nasilja djece predškolske dobi putem osmišljavanja, izrade i testiranja programa rada za podučavanje toleranciji prema različitositi i Vodiča koji bi omogućio prilagodbu metodičkoh cjelina potrebama pojedinih tema i vrtića.

> Adoptino savjetovalište za posvojenu djecu i mlade: Cilj je ovog pilot programa postavljanje sustava za pružanja savjetovanja i podrške posvojenoj djeci i mladim te pomoć i podrška u integraciji iskustva posvojenja i formiranju zdravog identiteta.