ZMAG - Zelena Mreža Aktivističkih Grupa

 

Zelena Mreža Aktivističkih Grupa je udruga osnovana 2002. godine s ciljem promoviranja, zagovaranja i primjene kroz praksu održivih rješenja i modela. Glavna ideja slijedi permakulturni dizajn, etiku i principe, odnosno djeluje u području razvijanja i promoviranja ekoloških znanja i tehnologija te njihovog povezivanja sa socijalnim i ekonomskim područjima društvenog života.

ZMAG okuplja organske vrtlare i proizvođače hrane, praktičare održivih tehnologija i graditeljstva, dizajnere permakulture, istraživače pravdenih ekonomskih modela i participativnih oblika organiziranja te ravnopravnih međuljudskih odnosa, ekološke aktiviste i sve građane i građanke zainteresirane za održivo življenje i razvoj permakulture. To rade i tako žive zato što vjeruju da mogu promocijom, edukacijom i primjenom permakulturne etike stvoriti temelje za održivost i dobar život.

Kontakt:

Adresa: Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec
Telefon: (+385) (01) 6267 223
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.zmag.hr

 

ZMAG je danas najviše prepoznat zbog projekta Reciklirano imanje, stvaranja otvorenog edukacijskog centra u blizini Zagreba, prepoznatog u lokalnoj zajednici i šire kao inkubator održivih znanja i vještina.

Od 2012. godine ZMAG djeluje kao Centar znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj u području održivog življenja i razvoja permakulture te ima potpisanu razvojnu suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Zadruga za dobru ekonomiju je osnovana krajem rujna 2014. godine kao praktični alat za primjenu dobre ekonomije. Uz njih, osnivači su zadrugari i zadrugarke iz slavonskog sela Dalj i grada Kutine. Zadruga za dobru ekonomiju temelji svoj početak u radu na tri glavne djelatnosti, a to su Hrana - Fond solidarnost kao direktna pomoć malim ekološkim proizvođačima, Graditeljstvo - kao proces certificiranja i stvaranja regulativnog okvira za baliranu slamu, te Energija - kao Centar za jednostavne tehnologije koji istražuje i generira upotrebljiva rješenja i modele za široku primjenu u društvu.