Zamisli - Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom

 

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ djeluje od 2005. godine. Svojim djelovanjem osiguravaju pomoć mladima s invaliditetom u svakodnevnom životu te podižu njihovu razinu kvalitete života i obrazovanja u RH. Vizija udruge su mladi s invaliditetom uključeni u sustav obrazovanja sa svom potrebnom tehničkom i materijalnom podrškom.

Udruga je osnovana s ciljem poticanja mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja, informiranja i savjetovanja te uključivanja mladih u aktivnosti vezane za aktivno sudjelovanje u društvu kao i uključivanje osoba s invaliditetom u aktivnosti vezane uz život u zajednici. 

Udruga Zamisli je članica Zajednice ICM u Hrvatskoj, kroz koju je članica European Youth and Counselling Agency – ERYICA, te Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI, koji je članica krovne organizacije osoba s invaliditetom SOIH kroz koji sudjeluje u radu Europskog foruma osoba s invaliditetom.

Kontakt:

Adresa: Avenija Marina Držića 71a, Zagreb
Telefon: (+385) 091 665 6491
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.zamisli.hr/

Među značajne projekte udruge Zamisli ubrajaju se:

> Regionalni Info-centar za mlade Zagreb ustrojen je kao projekt Udruge kroz kojeg se osigurava pružanje informiracijskih usluga mladima. Osim općeg informiranja u radu je zastupljena i aktivnost usmjeravaja i povezivaja mladih s postojećim stručnim službama kao što su psihološka savjetovališta, savjetovalište za mlade Grada Zagreba, savjetovališta u domovima zdravlja. Često posreduju i pri dobivanju odgovora od službi do kojih je individualno teško doći ili duže traje procedura.

> Ured za mlade s invaliditetom. Osnovni cilj ovog programa je poticanje mladih s invaliditetom na aktivno sudjelovanje u društvu. Projekt je bio financiran od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, provodio se od 01. siječnja 2010. do 31. prosinca iste godine.

> "Mala škola kuhanja" čiji je cilj potaknuti osobe s invaliditetom na samostalno kuhanje i omogućiti razvoj vještina kuhanja kod osoba s različitim oštećenjima. U sličnom kontekstu udruga kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb uz financijsku podršku Grada Zagreba provodi projekt Zdravlje na tanjuru.

Među ostale aktivnosti ubrajaju se razne kampanje za povećanje vidljivosti i boljih mogućnosti osoba s invaliditetom.