Forum za slobodu odgoja

 

Forum za slobodu odgoja provodi suvremene i kvalitetne obrazovne programe te utječe na javne politike vodeći se načelima pravednosti, nenasilja, otvorene komunikacije, cjeloživotnog učenja i kritičkog mišljenja. Unapređujući i usklađujući obrazovanje u Hrvatskoj s obrazovnim standardima suvremenih demokratskih društava, Forum se zalaže za pravo na izbor i jednaku dostupnost obrazovanja koje vodi samoostvarenju osobe.

Temeljni cilj Foruma je implementacija obrazovnih standarda suvremenog demokratskog društva u hrvatski obrazovni sustav. Članovi Foruma su obrazovni stručnjaci, iskusni eksperti i akademici, profesori i učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za probleme u obrazovanju.  

Forum za slobodu odgoja se vidi kao vodeća organizacija civilnog društva u području obrazovanja koja svojim djelovanjem i aktivnostima pridonosi realizaciji društva utemeljenog na vrednotama pravednosti, kritičkog mišljenja, socijalne osjetljivosti, samosvijesti, tolerancije i dijaloga.

Forum za slobodu odgoja promiče slobodu i demokratizaciju, pluralizam svjetonazora, organizacijskih principa, sadržaja i metoda u obrazovanju.

Forum za slobodu odgoja član je European Forum for Freedom in Education, mreže Street Law i Reading and Writing for Critical Thinking, Network of Education Policy Centers te Koordinacije udruga za djecu.

Kontakt:

Adresa: Kralja Držislava 12, Zagreb
Telefon: 01/4663-503
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.fso.hr

Društvene mreže:

     

 

U posljednjih 18 godina svog rada glavne aktivnosti uključuju kreiranje i provedbu edukacijskih programa za metodičku izobrazbu nastavnog osoblja, nenasilno rješavanje sukoba, zdravstveno obrazovanje, integralno građansko obrazovanje, stipendiranje učenika, te usavršavanje u metodici poučavanja.

Programi stručnog usavršavanja osnovnoškolskih i srednjoškolskih nastavnika uključuju: Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje, Pravo u svakodnevici, Edukacija o EU, Medijacija, Obrazovanjem protiv korupcije i Edukacijom do zdravlja.

Programi za visokoškolske nastavnike: Aktivno učenje i kritičko mišljenje.

Programi za učenike: Ljetna EU akademija, Stipendije u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Više o aktualnim projektima Foruma za slobodu odgoja doznajte na službenom webu.