Radiona

 

Radiona / Makerspace – Udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture osnovana je sa svrhom jačanja vidljivosti open source kulture i samoodržive produkcije, kao i s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije.

Cilj udruge je stvaranje novih realiteta umreženih i suradničkih intermedijskih i novomedijskih praksi u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (uradi-sam) i DIWO (uradi-s-drugima).

Radiona.org fokusira svoje aktivnosti na edukaciju, istraživačke procese, umjetničke projekte, kustoske prakse, međunarodne i domaće intersektorske suradnje, samoobnovljive sisteme i socijalno osviještena pitanja…

Kontakt:

Adresa: Kozjačka 41, Zagreb (sjedište) /// Kruge 48/I, Zagreb (lab)
Telefon: 095 856 9936
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: radiona.org

Društvene mreže:

   

Unutar Radione djeluje nekoliko sekcija, ovisno o području interesa polaznika: Mikrokontroleri i hands-on elektronika, DIY protetika, Robotika i hakiranje, BIOsekcija, Audio sekcija, 3D printanje, Nosiva tehnologija i eTekstil, Processing i Balkansko raketarstvo.

Podgrupe Radione čine bend MMessy Oscillators i program restauracije Dr. Böhm Professional 2000 orgulja.

Članstvo u Radioni omogućuje rad u labu i pristup alatima i sadržajima, rad u sekcijama i podsekcijama laba, popust na mjesečne međunarodne i domaće vikend radionice pod vodstvom eksperata u organizaciji Radione, sudjelovanje radovima i izumima na izložbama, javnim prezentacijama, festivalima, konferencijama, simpozijima, radionicama i performansima Radione u domaćem i međunarodnom kontekstu.

Ovisno o dobivenoj potpori i broju izlagača Radiona može financirati dio produkcije rada za izložbu laba svojih članova, mogućnost da budete angažirani kao voditelji vikend radionice prema dogovoru te pristup Radiona e-biblioteci