Blaberon

 

Blaberon je osnovan s ciljem kritičke emancipacije putem književnog medija. Od 2012. g. udruga provodi ‘radionice čitanja’ tj. višemjesečne programe u okviru kojih se čitaju književni tekstovi.

 

Centar za radničke studije

Centar za radničke studije posvećen je teorijskoj problematizaciji intelektualne i političke praznine koju je otvorilo ‘čišćenje’ akademskog prostora i javnih rasprava od svih ostataka marksističke teorijske tradicije, i njezinom – bar djelomičnom – ispunjavanju.

Centar za ženske studije

Centar za ženske studije, prvi multi/interdisciplinarni studij o ženskoj tematici u Hrvatskoj, osnovan je 1995. godine kao reakcija na ratni i poslijeratni kontekst u Hrvatskoj, sa željom rješavanja svih problema s kojima su se suočavale žene kao posljedica rata.

Radiona

Radiona / Makerspace – Udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture osnovana je sa svrhom jačanja vidljivosti open source kulture i samoodržive produkcije, kao i s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije kroz edukaciju, istraživačke procese, umjetničke projekte, kustoske prakse,...

Subscribe to this RSS feed