Dugine obitelji

 

Dugine obitelji su neformalna grupa građanki i građana koja okuplja LGBT parove i pojedinke koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji.

O roditeljstvu je napisano zaista mnogo knjiga, priručnika samopomoći, održano mnoštvo tečajeva i radionica, no Dugine obitelji smatraju da se do najboljih informacija i savjeta najčešće dolazi u razgovorima i podjeli iskustava s drugim roditeljima.
Kad se radi o netipičnim obiteljima, razgovor s drugima u sličnim životnim okolnostima pogotovo može biti vrlo koristan i ohrabrujuć, a s druge strane, alternativna mjesta na kojima se može dobiti informaciju i savjet su sužena.

Nakon što je par pojedinaca/ki 2011. godine uočilo potrebu da se LGBT roditelji/ce nađu u isto vrijeme na istom mjestu, kako bi podijelili/e svoja iskustva, probleme i spoznaje, te kako bi se upoznali/e i družili/e, organizirane su prve grupe podrške "Dugine obitelji".

S vremenom "Dugine obitelji" prerasle su u neformalnu organizaciju; grupu osoba koje se redovito sastaju kako bi se družile, dijelile iskustva, razgovarale o LGBT roditeljstvu i planirale zajedničke aktivnosti.

Kontakt:

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://dugine-obitelji.forumcroatian.com/

Grupa psihosocijalne podrške - radionice pod stručnim vodstvom psihologinje, za LGBT roditelje i one koji/e to žele postati.

Druženja Duginih obitelji - neformalna druženja za sve LGBT roditelje koji imaju djecu ili kojima je beba na putu, sve one koji pokušavaju, a zapeli su u slijepoj ulici, kao i one koji tek povremeno razmišljaju o opciji da bi jednog dana mogli biti roditelji.

Proslava Međunarodnog dana obiteljske jednakosti - u suradnji sa NELFAom (Network of European LGBTI Families Associations) početkom svibnja svake godine Dugine obitelji organiziraju višednevno druženje i prigodne aktivnosti.