Trans Aid Hrvatska

 

Udruga Trans Aid Hrvatska djeluje s ciljem osnaživanja trans*/inter* zajednice koja će aktivno djelovati na povećanju vlastite vidljivosti te na promicanju i zaštiti prava. Glavni je zadatak udruge Trans Aid Hrvatska postizanje potpune jednakosti osoba svih rodova, rodnih identiteta i/ili rodnih izražavanja.

Specifični ciljevi putem kojih dugoročno nastoje ispuniti ovaj cilj su promicanje i zaštita prava trans*, inter* i rodno varijantnih osoba, organiziranje grupa podrške za trans*, inter* i rodno varijantne osobe, pomoć i zaštita trans*, inter* i rodno varijantnih osoba na socijalnoj i društvenoj razini, senzibilizacija javnosti o trans*/inter* tematici te povećanje vidljivosti trans*, inter* i rodno varijantnih osoba.

Kontakt:

Adresa: Ogrizovićeva 36, 10 000 Zagreb
Telefon: 095 55 25 899
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.transaid.hr/

Društvene mreže:

 

Mnoge od aktivnosti udruge Trans Aid Hrvatska su počele tijekom 2012. godine, koja predstavlja svojevrsno rođenje udruge i njene prve korake. Trans Aid Hrvatska surađuje s drugim organizacijama koje djeluju na području prava žena i LGBTIQ osoba, kako u Zagrebu tako i diljem Hrvatske. Također su od početka rada u kontaktu s medicinskim stručnjacima, uključujući psihologe, psihijatre, endokrinologe te plastične kirurge.

U listopadu 2012. godine počeli/e su organizirati mjesečne grupe podrške za trans*, inter* i rodno varijantne osobe, s obzirom na rastuću potrebu za takvom vrstom podrške. Osim toga pružaju i individualnu podršku u obliku savjetovanja online, telefonski i/ili osobno od strane članova/ica Udruge, a mnoge se osobe nakon individualne komunikacije odluče doći i na grupe podrške.

Od sredine 2013. godine Trans Aid Hrvatska je postala partnerska organizacija na projektu udruge Ženska soba, „Rodna ravnopravnost za sve – ostvarimo trans prava“ kojeg primarno financira Europska Unija.

U svrhu povećanja vidljivosti trans*/inter* zajednice i trans*/inter* tematike, do sada su sudjelovali/e na raznim okruglim stolovima, radionicama, sjednicama, tribinama, koje su organizirale institucije i/ili LGBTIQ organizacije u Hrvatskoj i regiji. Članovi/ice Udruge su se također pojavljivali u medijima čime su povećali vidljivost udruge Trans Aid Hrvatska, trans*/inter* zajednice, te trans*/inter* tematike.