Idem i ja: Centar za zdravo odrastanje

 

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja je nevladina neprofitna organizacija osnovana 2005. godine u cilju stvaranja poticajnog okruženja za zdrav razvoj djece i mladih, njihovo lakše odrastanje te podizanje kvalitete života.

Kroz aktivnosti Centra provodi se edukacija mladih u području ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, prava osoba s posebnim potrebama, edukacija i aktivističko djelovanje na zaštiti okoliša i očuvanju biološke raznolikosti. Pored grupnog rada provode se individualni rehabilitacijski i tretmanski rad za djecu s poteškoćama u razvoju i smetnjama u ponašanju, te savjetovanje roditelja i edukaciju osoba koje sudjeluju u odgojnom procesu. Metode poučavanja su participativne, temeljene na iskustvenom učenju i doživljajnoj pedagogiji.

Kontakt:

Adresa: Lošinjskih brodograditelja 33, Mali Lošinj
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.zdravo.hr

Social

 

Prostor Centra za zdravo odrastanje funkcionira na principu otvorenih vrata korisnicima i ostalim građanima te kao mjesto rada i okupljanja suradničkih organizacija.

Kroz učenje o demokraciji i civilnom društvu, poticanje aktivnog građanstva i jačanje demokratske kulture doprinosi zajednici su usvajanje najviših ustavnih vrednota, poboljšanje sadržaja slobodnog vremena djece i mladih, razvitak kvalitetnijih odnosa te olakšan proces odrastanja.

Udruga ima feminističko vodstvo te kontinuirano zastupljene teme i odgojne postupke koji promoviraju i unaprjeđuju položaj žena. Aktivnost na koju je Centar posebno ponosan je feministička ljetna škola za mlade iz regije.