Drugo more

 

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. Vizija Drugog mora je postati jednom od jačih organizacija za promociju suvremenog kulturnog stvaralastva i teorije te središnjeg informacijskog, medijacijskog i edukacijskog centra za kulturne djelatnosti.

Drugo more svojim djelovanjem spaja različite forme djelovanja, balansirajući između kulture i aktivizma, čiste umjetničke forme i socijalno angažiranog sadržaja, propitkivanja određenih formi i njihovih funkcija, mladih i njihova slobodnog kreativnog vremena, politike na nacionalnom i one na lokalnom nivou. Uvijek pokušava zadovoljiti kriterije stručnosti i izvrsnosti pritom misleći na specifičnosti djelovanja nezavisnog kulturnog sektora.

Osim usmjerenosti na lokalnu razinu, Drugo more pokušava svoje polje djelovanja proširiti i izvan granica lokalne zajednice pa sudjeluje u projektima na međunarodnoj razini kao partner ili nositelj programa.

Kontakt:

Adresa: Korzo 28/2, Rijeka
Telefon: (+385) (051) 212 957
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.drugo-more.hr/

Društvene mreže:

Drugo more je svojim programima usmjereno ka suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je čitav niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.

Za stvaranje referentnog okvira djelovanja, osim umjetničkih događanja, Drugo more organizira i čitav niz teorijskih predavanja, okruglih stolava i edukacijskih programa koji prvenstveno mladima nudi mogućnost stjecanja znanja vezanih uz organizaciju i djelovanje u području nezavisne kulturne scene kroz radionice, predavanja i praktičan rad.

Važan segment djelovanja u lokalnoj zajednici odnosi se i na aktivnosti koje pokusavaju stabilizirati i osnažiti kontekst u kojem djeluju i to kroz razvijanje platformi i koalicija koje mogu osnažiti i doprinjeti razvoju, uvijek fragilnog nezavisnog kulturnog sektora.