S.K.U.P. - Sinjski kulturni urbani pokret

 

Sinjski kulturni urbani pokret (S.K.U.P.) je neprofitna udruga građana, osnovana u Sinju 5. lipnja 2004. godine s ciljem poticanja i unapređenja kulture življenja mladih, udruživanja mladih radi promicanja i zaštite njihovih interesa, te ukazivanje na probleme mladih i poticanje njihovog rješavanja.

Svoje ciljeve udruga ostvaruje promicanjem sadržaja koje osmišljavaju mladi za mlade, pripremanjem, organiziranjem, suorganiziranjem i prezentiranjem koncertnih, kazališnih, plesnih glazbenih i drugih manifestacija; organiziranjem izložbi, predavanja, seminara, filmskih i video projekcija, ekoloških i humanitarnih akcija.

Udruga je nastala spontano, dobrom voljom nekolicine članova koji su svoje slobodno vrijeme odlučili prepustiti radu Udruge i poboljšanju kulturnog života u gradu Sinju koji u to vrijeme nije ni postojao. Svojim djelovanjem Sinju daju dah urbane kulture te atmosfere kreativnosti i stvaralaštva.

Kontakt:

Adresa: Pavla Vučkovića 7, Sinj
Telefon: 095 852 3681
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://www.skup-sinj.hr/

Društvene mreže:

Osim glazbenih događanja, S.K.U.P. organiira čitav niz drugih aktivnosti: performanse, književne večeri i radionice, a sve s ciljem promocije Sinja kao grada kulture i tolerancije. Detalje organiziranih programa možete doznati na službenom siteu udruge S.K.U.P.

S.A.R.S. festival najvidljiviji je godišnji projekt udruge S.K.U.P. Radi se o alternativnom festivalu kulture koji se godišnje održava u srpnju već deset godina. Prvi je S.A.R.S. održan 2003. godine s ciljem promocije amaterskih rock bendova iz Hrvatske. Tjekom godina su se festivalskom programu priključila mnoga velika glazbena imena iz države i inozemstva. Kao rezultat, Sinj svake godine posjeti velik broj zaljubljenika/ca u rock glazbu iz okolnih mjesta i šire.