Restart

 

Restart je organizacija koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivalaštvom i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog i igranog filma.

Od lipnja 2009. vode i jedino kino specijalizirano za dokumentarni film - Dokukino, a od 2012. godine organiziraju Liburnia Film Festival. Članovi Restarta su filmski i medijski djelatnici angažirani na polju dokumentarnog, eksperimentalnog i animiranog filma s iskustvom u organizaciji, produkciji i odnosima s javnošću.

KONTAKT:

Adresa: Prilaz Gjure Dezelica 74, 10 000 Zagreb
Telefon: (+385) (01) 557 38 60
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://restarted.hr/

DRUŠTVENE MREŽE:

   

 

Glavni programi Restarta su PRODUKCIJA (profesionalna produkcija i RESTART LABORATORIJ za produkciju debitantskih autora uz mentorsku pomoć), EDUKACIJA (Škola dokumentarnog filma i različite kraće radionice), RESTART LABEL (distribucija dokumentarnog filma u regiji), DOKUKINO (jedinstveno dokumentarno kino) i LIBURNIA FILM FESTIVAL (jedini hrvatski festival domaćeg dokumentarca).

Program edukacije razvijao se nezavisno kroz udruge Attack i Fade In od 2003. Od 2007. program edukacije razvija se kao program Restart Media Centra. Do sada je održano više od 120 radionica i prezentacija, a na tim programima prisustvovalo je oko 3500 ljudi, od toga više od 400 aktivno (radionice). Od 2011. provode najambiciozniji, četveromjesečni edukacijski projekt ŠKOLA DOKUMENTARNOG FILMA koju godišnje završi deset polaznika, a u 2014. započeli su s provođenjem FILMSKE POČETNICE, filmske radionice za najmlađe. U programima edukacije surađuju s različitim udrugama, festivalima i institucijama iz cijele regije.

Restart Label je jedini specijalizirani distributer dokumentaraca u Hrvatskoj. Izdavaštvo dokumentarnih filmova na hrvatskom tržištu projekt je koji omogućuje kontinuirani otkup, prevođenje i plasiranje kvalitetnih recentnih dokumentarnih filmova, kroz distribuciju u kinima, na DVD-u, te na Internetu. Time se obogaćuje filmska ponuda i produkcija u Hrvatskoj i regiji. 

Dokukino kontinuirano prikazuje dokumentarni filmski program od 18. lipnja 2009. godine kad je otvoreno prvo i jedino kino u regiji specijalizirano za dokumentarni film. Program Dokukina prati svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i zagrebačkoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove. Osim redovne distribucije dokumentaraca pratimo i sve regionalne festivale koji vrte dokumentarni program i u dogovoru s organizatorima i producentima filmova dovodimo najvažnije naslove na kino platno.

Od 2012. godine Restart je uz riječku udrugu Delta postao glavni organizator Liburnia Film Festivala, jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma, uz to i najstarijeg festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj, osnovanog 2003. godine. Festival se održava zadnjeg tjedna kolovoza u lučici u Ičićima pokraj Opatije.