Boonika

 

Boonika – platforma za vizualni dijalog je nevladina i neprofitna organizacija osnovana s ciljem ostvarenja zajedničkih interesa u promociji umjetnosti i međunarodne kulturalne suradnje i interkulturalnog dijaloga u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ciljevi Boonike su zagovarati interese na području dizajna, umjetnosti, kulture i drugim srodnim granama kako bi se osigurala prijeko potrebna osobna i edukativna potpora umjetnicima i srodnim profesionalcima; afirmirati članove i klijente platforme te stvoriti svijest o važnosti i ulozi arta i dizajna, njegovu funkcionalnost i potencijalni učinak; otvoriti prostor za konstantnu razmjenu ideja, informacija i znanja vezanih za dizajn i kulturu te stvoriti višegodišnje kulturalne i umjetničke projekte na osnovi međunarodne kulturne suradnje i slobode umjetničkog izražavanja.

KONTAKT:

Adresa: Veslačka 23, Zagreb
Telefon: (+385) 091 6050 535
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://boonika.net/

DRUŠTVENE MREŽE:

Poticanje edukacije, komunikacije i inovacije kao osnovnih principa kreativnog procesa, kao i pomicanje interdisciplinarnih modova spajanja između više i manjih povezanih profesija s namjerom daljnjeg razvoja umjetničkog izričaja i kulture općenito, smatraju se ključnim sastojcima uspješne suradnje i plodnog razvoja trenutnih i budućih projekta Boonike.

Osim redovite aktivnosti organizacije izložbi i radionica unutar prostora galerije Boonika, udruga je iznjedrila nekolicinu povezanih i samostalnih sfera djelovanja:

> Projekt Booteeq posvećen je izradi jedinstvene umjetnosti i stvaranju izvanrednih majica, nakita i drugih odjevnih predmeta. Radi se o svojevrsnom idejnom nasljedniku Boonike, kolektiva koji potiče nove načine stvaranja i prezentacije među umjetnicima, dizajnerima i kreativcima općenito . U suradnji s njima Booteeq stvara i distribuira unikatne i impresivne proizvode.

> Boonar Studio čini skupina kreativaca i stručnjaka iz područja video-igara, kratkog filma, marketinga i izdavaštva. Boonar spaja kreativce čiji je rad povezan s dizajnom te im osigurava edukaciju i ostale usluge kako bi stvorili vlastite, nove interesantne projekte.

> Projekt Street Decorators bavi se izradom portreta uličnih umjetnika. Cilj je projekta ukazati na raznolikost stila i pristupa pojedinih umjetnica i umjetnika u oblikovanju ulične umjetnosti.