AKC Attack

 

Autonomni kulturni centar – Attack! udruženje je građana/ki koje prvenstveno djeluje na nivou grada Zagreba, s određenim projektima koji se realiziraju na razini cijele Hrvatske. Bavi se poticanjem razvoja i prakticiranja alternativne kulture, mišljenja, djelovanja i izražavanja.

Attack! je nestranačka, neprofitna, nevladina, volonterska udruga građana/ki koja stvara i širi kulturnu i političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući prostor u javnosti svima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini, koje vode slobodnom društvu.

Udruga je članica Mreže mladih Hrvatske, aktivno je uključena i jedna od osnivača inicijativa Pravo na grad i Savez za centar za nezavisnu kulturu i mlade (sada Savez udruga Operacija grad) a i aktivni je članica i osnivačica platforme CLUBTURE.

Kontakt:

Adresa: Pierottijeva 11, Zagreb
Telefon: (+385) (01) 619 72 23
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://attack.hr/

Društvene mreže:

 

Attack kao udruga otvoren je svim mladim umjetnicima/cama koji se po prvi put predstavljaju javnosti. Cilj programa Attacka je da služi kao radionica, ali i poligon za pokazivanje svoje umjetnosti široj publici. Attack! osim fizičkog prostora daje i medijski prostor mladim zagrebačkim umjetnicima/cama. Aktivnosti obavlja u suradnji s drugim udrugama nezavisne kulture i mladih iz Hrvatske i inozemstva i to na nekoliko umjetničkih područja.

Kroz Autonomni kulturni centar – Attack! tokom četrnaest godina prošlo je nebrojeno projekata od kojih su najznačajniji: Fade in, Revija amaterskog filma – R.A.F., Underwater – Overground, Libralibera. Trenutno najznačajniji naši projekti su: FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja, Interenational Dub Meeting, Antibiotik, Hacklab01

Kroz svoje dugogodišnje djelovanje organizirani alternativni program u gradu Zagrebu nezaobilazan je čimbenik u stvaranju nezavisne, neprofitne kulture grada; posebice unutar Autonomnog kulturnog centra Medika u Pierrotijevoj 11, Zagreb.