Udruga Igranje

 

Udruga za promicanje društvenih igara “Igranje” potekla je od grupe građana koja se okupila 2010. godine oko web stranica Igranje.org, uvidjevši kako društvene igre mogu pozitivno utjecati na živote djece, mladih, kao i samih obitelji.

Kao veliki zaljubljenici u moderne društvene igre koje se igraju za stolom, aktivno se bave okupljanjem svih dobnih skupina, prezentirajući im igre i pomažući u prvim koracima pri igranju.

Nakon uspješno organiziranih nekoliko Dana društvenih igara odlučili su osnovati udrugu s ciljem promicanja i popularizacije društvenih igara koje se igraju u društvu okupljenom oko stola ili neke druge pogodne površine, a u svrhu podizanja kulture igranja društvenih igara, te poticanja razvoja civilnog društva kroz podizanje obiteljskih vrijednosti, bolje socijalizacije i prevencije svih dobnih skupina od alkohola, droga, računalne, te ostalih ovisnosti.

Kontakt:

Adresa: Rafe Barišića 4, Zagreb
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://igranje.org/

Društvene mreže:

 

Društvene igre koje promiču kroz rad Udruge su one koje u sebi uvijek sadrže misaoni i edukativni karakter, te snažno potiču razvoj strateških, taktičkih, intelektualnih i kreativnih vještina, pozitivno utječući na razvoj čovjeka.

Od značajnijih dosadašnjih projekata imaju uspješno realiziranu Igraonicu koja već više od godine, tri puta tjedno, okuplja stotine mladih, te koja u svakom svom terminu istovremeno okupi i više od 20 igrača.

Redovno nastupaju na manifestaciji koja okuplja zaljubljenike u znanstvenu fantastiku – SFerakonu, a bili su i gosti prošlogodišnjeg Infogamer-a na Zagrebačkom Velesajmu.

Nadalje, iza sebe imaju uspješno realizirane Dane društvenih igara na kojima se redovno okupi i preko 600 građana, obavezno odigravši bar jednu ili dvije igre za stolom u društvu svojih bližnjih ili sa sasvim novim ljudima i volonterima Udruge. Kako su na Danima društvenih igara otkrili da postoji veliki interes za ovakvim tipom misaono-edukativne zabave kod mladih ljudi, te kod obitelji s djecom, su i projekti primarno okrenuti ovim ciljnim skupinama.