Mladi u EU

 

Udruga mladih Mladi u Europskoj uniji je nevladina, neprofitna udruga mladih osnovana 2008. godine u Šibeniku, zamišljena kao mjesto na kojem će okupljati mladi, iznositi svoje ideje i zamisli te zajednički poboljšati kvalitetu života mladih na području Šibenika i okolice. Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja: vrijednosti Europske unije, prava mladih, podrške mladima, informiranosti mladih, socijalno/društvenog poduzetništva, ljudskih prava u RH i EU, zaštiti temeljnih ljudskih i građanskih prava zajamčenim Ustavom i zakonom, razvoja civilnog društva, volonterstva, zaštite prirode i okoliša, socijalnih usluga socijalno osjetljivim skupinama.

Udruga se bavi promicanjem vrjednote Europske unije, organiziranjem slobodnog vremena za mlade, pravnim savjetovanjem i informiranjem mladih, uključuje mlade u razvoj civilnog društva, pokreće projekte bitne za mlade i razvoj zajednice, borbu protiv svih vrsta ovisnosti, potiče volonterstvo i volonterske inicijative te razvoj socijalnog poduzetništva za mlade.

Ciljevi provođenja projekata

Tijekom provedbe projekata, osim stjecanja iskustva, znanja i vještina u udruzi je povećan i broj zaposlenika, postignuta je značajnija prepoznatljivost i ugled u lokalnoj zajednici te ostvarena suradnja s brojnim dionicima (udruge, jedinice lokalne i regionalne samouprave, regionalne institucije, poslovni subjekti) s područja Šibensko-kninske županije.

KONTAKT:

Adresa: Kralja Zvonimira 42, 22000 Šibenik
Tel: +385(0)22 212 834
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://mladi-eu.hr

Društvene mreže:

 

Provedeni projekti Udruge Mladih u EU:

Projekt 'Otkrij poduzetnika u sebi' proveden je s partnerima CEDRA Split i HZZ Šibenik u periodu od 1. rujna 2013. do 1. rujna 2014. u svrhu educiranja mladih ljudi o poduzetništvu i samozapošljavanju. Ciljana skupina projekta su bili mladi nezaposleni od 18 do 30 godina sa područja Šibensko-kninske županije.

Projekt 'Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka' proveden je s partnerima Ekološka udruga „Krka“ Knin i Grad Knin u periodu od 13. studenog 2013. do 12. studenog 2014. godine u svrhu jačanja uloga udruga civilnog društva u Šibensko-kninskoj županiji radi njihova aktivnijeg doprinosa uravnoteženom socio-ekonomskom razvoju. Ciljana skupina su bile jedinice lokalne uprave, jedinice regionalne uprave, organizacije civilnog društva, lokalni mediji te građani/ke grada Šibenika, Knina i Drniša te svi građani/ke Šibensko-kninske županije.

Projekt 'Pazi što klikaš!' proveden je u periodu od prosinca 2013. do kolovoza 2014. godine među učenicima/cama 8. razreda osnovnih škola u Šibeniku, Kninu i Drnišu u svrhu prevencija elektronskog nasilja nad djecom te edukacija o nasilju putem interneta.

Projekt 'Dohvati EU programe' proveden je u periodu od 1. travnja do 31. prosinca 2014. godine na području Šibensko-kninske županije u svrhu informiranja i educiranja mladih o načinu prijave na EU programe i povećanje stope korištenja EU programa na području grada Šibenika.

Akcija 'Zajedno za čišći Šibenik' provedena je od 15. srpnja do 15. listopada 2014. godine na Šetnici uz Kanal sv. Ante i naselju Zablaće u svrhu ekološkog osvještavanja opće populacije mladih, te čišćenje šetnice i naselja od različitog otpada te slomljenih suhih grana.

Projekt 'Klub mladih "ENTER"' proveden je u periodu od 1. srpnja do 30. lipnja 2013. godine u Šibeniku. Cilj projekta bio je na kvalitetan i edukativan način mladima od 15 do 30 godina osmisliti provođenje slobodnog vremena, a održane su i razne edukativne radionice (”Informiranje i prava mladih”, ”Uključi se i ti”, ”Nasilje i ovisnost su OUT”, ”Volontirati ili ne volontirati pitanje je sad”).

Projekt 'Mi to možemo' proveden je u periodu od 1. srpnja 2012. do 30. lipnja 2013. godine u Šibeniku i Kninu među mladima od 18 do 30 godina u svrhu poticanja i informiranja mladih sa područja Šibensko-kninske županije kroz temu poduzetništva i samozapošljavanja.

Projekt 'I otoci su Hrvatska' proveden je s partnerima Zaklada „Kajo Dadić" u periodu od 1. ožujka do 31. lipnja 2013. godine na otocima Žirje i Zlarin u svrhu čišćenja plaža i okoliša od različitog otpada, a poglavito od plastičnih vrećica.

Projekt 'Očuvajmo naš Šibenik' proveden je u periodu od 1. veljače do 30. travnja 2012. godine u Šibeniku u svrhu čišćenja gradskog parka „Šubićevac“ od otpada i obnavljanja klupa, te educiranja o važnosti volontiranja među mladima.

Projekt 'Očuvajmo dječja igrališta' proveden je u periodu od 1. siječnja do 31. ožujka 2011. godine u gradskoj četvrti Vidici u Šibeniku s mladima od 18-30 godina u svrhu osiguravanja dječjih igrališta za bezbrižna druženja i igru mladih.

Projekt 'Mladi u EU' proveden je u periodu od 13. travnja do 31. prosinca 2011. godine u Šibeniku u svrhu educiranja i informiranja mladih od 16 do 30 godina na temu prava mladih prilikom stupanja RH u članstvo EU.

Projekt 'Očuvajmo naš okoliš' proveden je u periodu od 1. svibnja do 31. prosinca u Šibeniku s ciljem educiranja i informiranja mladih od 18 do 29 godina o propisima zaštite okoliša i prirode RH te prilagodbe navedenih propisa pravnoj stečevini EU.

Projekt 'Spriječimo nasilje na internetu' proveden je u periodu od 20. studenog 2010. godine do 30. lipnja 2011. u Šibeniku među učenicima osmih razreda osnovnih škola u svrhu informiranja i educiranja na temu o nasilju na internetu.