Prostor rodne i medijske kulture K-zona

 

Kao medij, prostor, platformu i festival, K-zonu karakterizira angažirano kulturno, medijsko i društveno odgovorno djelovanje, stvaranje i poslovanje.

Vizija udruge je društvo u kojemu odluke ravnopravno donose žene, muškarci i i oni/e koji ne priznaju rodnu binarnost, a koje poštuje i provodi principe sklada, samoodrživog razvoja i obilja za sve. Misija udruge je povećanje vidljivosti i utjecaja žena koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti i svojim primjerom potiču društveno odgovorno djelovanje.

Udruga K-zona članica je Saveza udruga Klubtura i Saveza udruga Operacija grad, Hrvatska mreže za suradnju na Euro-Mediteranu Anna Lindth.

KONTAKT:

Adresa: Ogrizovićeva 36, 10000 Zagreb
Telefon: +385 1 383 9656
Web: http://www.voxfeminae.net/
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Društvene mreže:

   

 

Glavni programi udruge Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ su nezavisni medij VoxFeminae.net i Vox Feminae festival. Udruga već deset godina sudjeluje u promicanju i jačanju vidljivosti pojedinki, pojedinaca, projekata i inicijativa koji se odnose na rodnu ravnopravnost, civilno društvo, nezavisnu kulturu i mlade.

VoxFeminae.net portal bavi se rodno osviještenim novinarstvom i ima za cilj informirati javnost o događajima i promjenama na području civilnog društva, kulure, politike i društva te doprinijeti osnaživanju žena i pripadnika/ca LGBTIQ populacije pružajući im prostor i potporu za afirmiranje vlastitog djelovanja.

Vox Feminae Festival je međunarodni transdisciplinarni festival čiji je fokus promoviranje domaćih i inozemnih umjetnica/ka i skupina koje u svom radu propituju sraz suvremene umjetnosti, urbane te alternativne kulture i rodnih pitanja kao i rodno osviještenog društvenog angažmana. Vox Feminae je jedini festival u Hrvatskoj koji promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni natjecateljski filmski program, radionice, izložbe i nastupe ženskih glazbenica, umjetnica, aktivistkinja, teoretičarki. Cilj manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja.

U 2012. godini udruga je uspostavila suradnju s HTV-om koji emitira Vox Feminae TV priloge koji se bave ženama i općenito rodno osviještenim osobama u kulturnoj i društvenoj sferi.

Jedan od bitnih djelova rada udruge su i edukacije, savjetovanja i koordinacija volontera kao i projekti koji se tiču demokratizacije društva koje udruga provodi u godišnjim ciklusima.