Centar za održivi razvoj

 

Ciljevi osnivanja udruge, sukladno Statutu: Demokratizacija društva, promicanje vrijednosti civilnog društva (ljudska prava, građanska svijest, solidarnost, tolerancija, ravnopravnost spolova), zaštita ljudskih prava, osiguravanje uključivanja u društvo svih obespravljenih i marginaliziranih grupa, borba protiv siromaštva, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih građana.

Osnovna djelatnost : Edukacija građana, osobito mladih, vezana uz demokratizaciju društva, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, organiziranje instruktivnih seminara i radionica, održavanje javnih tribina i skupova, promicanje i zagovaranje vrijednosti civilnog društva, informiranje građana, tiskanje publikacija, letaka, vođenje medijskih kampanja, jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i sl.

Kontakt:

Adresa: Blajburška 29, 21260 Imotski

Info centar: Biskupa Paškala Vujčića 1, 21260 Imotski

Tel/fax: +385 21 410 274
Gsm: +385 98 540 538
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://www.cdr.hr/

 

Društvene mreže:

Unaprijeđenje zapošljivosti kao preduvjeta za bolju socijalnu uključenost

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područna služba Split. Ciljevi projekta su priprema 50 dugotrajno nezaposlenih primatelja socijalne pomoći Imotske krajine za integraciju na tržište rada i njihovo socijalno uključivanje, te promocija cjeloživotnog učenja.


Edukacija volontera i uspostava volonterske mreže u lokalnoj zajednici  - vršnjačka pomoć

Projektom se želi osnažiti i potaknuti aktivno uključivanje djelatnika škola, udruga i mladih u edukaciju volontera u Imotskoj krajini i promovirati volonterstvo i vršnjačku pomoć u lokalnoj zajednici. U edukaciji sudjeluju motivirani nastavnici i stručne osobe škola i lokalnih udruga zainteresiranih za volonterski rad. Organiziraju se radionice na kojima se nastavnici i stručni djelatnici škola i udruga Imotske krajine osposobljavaju za edukaciju i osnaživanje volontera-vršnjaka pomagača, te radionice za volontere na kojima stječu socijalne vještine i kompetencije za pomoć vršnjacima.

 

Prevencija ovisnosti kroz vršnjačku pomoć i razvoj volonterstva

Kao način prevencije ovisnosti osposobljavaju se nastavnici i stručni djelatnici škola i udruga Imotske krajine za edukaciju i osnaživanje volontera-vršnjaka pomagača kao način prevencije ovisnosti te se educiraju  volonteri čime se poboljšava kvaliteta života mladih lokalne zajednice.

 

Odgovornost za otpad je i moja 

Ciljevi projekta su podizanje razine svijesti lokalnog stanovništva, osobito djece i mladih o potrebi odvojenog skupljanja otpada te omogućavanje da u svojoj zajednici poduzmu konkretnu i vidljivu akciju usmjerenu prema poboljšanju stanja u okolišu i time prema poboljšanju vlastite kvalitete života te poticanje grado/načelnika i općinskih vijećnika da omoguće razvrstavanje otpada postavljanjem tzv. „zelenih otoka".

 

EU – velike šanse za male sredine

Kroz projekt EU – velike šanse za male sredine informira se, priprema i potiče lokalno stanovništvo, osobito mlade i poljoprivrednike, na iskorištavanje programa i fondova koje za njih otvara pretpristupni proces i samo članstvo u EU.
Podiže se također razina znanja i informiranosti stanovništva Imotske krajine o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i europskim integracijama.

 

Integracija i osnaživanje nezaposlenih žena

Projektom se otvaraju mogućnosti za aktivnije uloge žena u društvenom i političkom životu lokalne zajednice Imotske krajine. Poboljšanje položaja žena na tržištu rada ostvaruje se promicanjem i poboljšanjem informatičkih znanja i vještina, te različitih socijalnih znanja, vještina i kompetencija. To se postiže promicanjem i poticanjem cjeloživotnog učenja koje je nezamjenjiv način vraćanja nezaposlenih, pasivnih žena aktivnom građanstvu i potpunoj participaciji.

 

Budi poduzetan!

Projekt promiče poduzetnički duh i cjeloživotno učenje kroz stjecanje znanja i razvijanje vještina i kompetencija za poduzetništvo mladih Srednje Dalmacije.