GONG

 

GONG je organizacija civilnog društva utemeljena 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. Cilj djelovanja GONG-a je promicanje i unaprjeđenje ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u procesima donošenja političkih odluka.

GONG promiče kulturu dijaloga, otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti u javnoj sferi, te poštivanje ljudskih, naročito građanskih prava, putem istraživanja, zagovaranja i edukacije, samostalno ili u suradnji s pojedincima i organizacijama koji dijele vrijednosti GONG-a.

Kontakt:

Adresa: Trg bana Josipa Jelačića 15/IV, Zagreb
Telefon: (+385) (01) 4825 444
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: http://gong.hr/hr/

Društvene mreže:

  

GONG se u sklopu djelovanja bavi sa više programa i tema:

> Unutar programa „Izborni sustav“ GONG utječe na poboljšanje hrvatskog izbornog sustava kako bi se osiguralo transparentnost i političku participaciju te informiranje svih aktera.

> Cilj programa „Dobra vladavina“ je dosezanje visokih standarda u upravljanju institucijama i političke vlasti koje odlikuju poštenje, odgovornost te otvorenost spram javnosti.

> Kroz program „Aktivni građani i civilno društvo“ GONG promiče aktivizam i suradnju građana te organizacija civilnog društva, kao i odgoj i obrazovanje za odgovorno i aktivno građanstvo.

> Programom "Hrvatska i EU" GONG prati rad institucija Europske unije te mogućnosti zagovaranja i utjecaja na donošenje odluka.