Ženska soba

 

 

Ženska soba – Centar za seksualna prava je nevladina, feministička, neprofitna organizacija, osnovana sa ciljem osnaživanja žena te osvještavanja institucija i javnosti o seksualnom nasilju i seksualnim pravima kroz edukaciju, istraživanja, lobiranje i javni rad.

Ženska soba primarno pruža direktnu i indirektnu pomoć i podršku žrtvama seksualnog nasilja. Vizija je udruge društvo slobodno od patrijarhata, diskriminacije, mizoginije i rodno uvjetovanog nasilja, u kojem su individualna opredjeljenja osnovne vrijednosti.

Kontakt:

Adresa: Maksimirska cesta 51a, Zagreb
Telefon: +385 1 611 91 74
Web: http://zenskasoba.hr/
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Društvene mreže:

 

Područje rada Ženske sobe obuhvaća zaštitu ljudskih prava s naglaskom na ženska ljudska prava; suzbijanje seksualnog nasilja putem razvoja javnih politika i učinkovite prakse u radu sa žrtvama seksualnog nasilja, direktan rad sa žrtvama te razvoj preventivnih mehanizama i program te promocija i zaštita seksualnih prava u skladu s Deklaracijom o seksualnim pravima,  uključujući seksualnost žena i seksualne i rodne manjine (LGBTIQ).

Rad Ženske sobe odvija se kroz 5 osnovnih oblika aktivnosti a to su edukacija, znanstvena istraživanja, direktan rad sa žrtvama seksualnog nasilja, izdavaštvo te razvoj javnih politika protiv seksualnog nasilja kroz javni rad, lobiranje i umrežavanje.

Tijekom dosadašnjeg rada udruga Ženska soba održala je preko 990 različitih edukacija, objavila preko 95 različitih tiskanih materijala vezanih za aktivnosti udruge, provela 11 pionirskih istraživanja, otvorila prvi i jedini Centar za žrtve seksualnog nasilja u Hrvatskoj (2008.) a u sklopu programa suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja nad ženama održale su preko 2500 tisuće savjetovanja sa klijenticama. Održale su prvu medijsku kampanju “STOP seksualnom nasilju” (2009.) te pokrenule web stranicu Sigurno mjesto namijenjenu ženama žrtvama svih oblika nasilja.

Više o projektima unutar svake od navedenih aktivnosti možete doznati na službenom webu udruge Ženska soba.