Logo
Print this page

VOX FEMINAE - MEDIJ, PROSTOR, PLATFORMA, FESTIVAL

Vox Feminae podržava i prezentira rad umjetnica, poduzetnica, građanskih inicijativa, nevladinih udruga i drugih rodno osviještenih i društveno odgovornih skupina i pojedinaca kroz internetski portal voxfeminae.net, video produkciju, video i web usluge,  edukacije, savjetovanja i Vox Feminae festival (2016, 20152014, 2013, 2012, 2011, 2010).

Izdavač: Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona'
OIB: 84963670423
Adresa ureda: Ozaljska 93, Zagreb
Sjedište udruge: Nova cesta 24, Zagreb
Žiro račun: HR2424840081103317687

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Telefon: 01 3839656
E-mail za medijske objave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

VF Logo u vektorskom formatu
  

Urednički kolegij - Antonela Marušić/Nora Verde, Željka Vučković, Tihana Bertek, Marino Čajdo, Emina Hermann, Noah Pintarić i Gabrijela Ivanov (glavna urednica)

Suradnice  - Ana Rajković, Barbara Gregov, Jelena Miloš, Tonći Kožul, Hana Sirovica, Mario Kikaš, Nikola Đoković, Jelena Svirčić, Petar Odak, Jelena Svilar, Ivana Mihaela Žimbrek, Veronika Mesić, Marijana Camović, Josipa Lulić, Barbara Matejčić, Tea Hvala, Zrinka Pavlić, Sonja Leboš, Dinko Kreho, Ivona Siničković, Ivna Franić, Nina Gojić, Ana Opalić, Ivana Simić Bodrožić, Anja Stević, Maja Marković, Danijela Stanojević Majerić, Darko Vaupotić, Dunja Ribarić, Vida Starčević, Ivan Pavlić

Volonterski tim - Nada Kujundžić, Viktoria Ujčić, Dora Klindžić, Ivana Andrijašević, Paula Ćaćić, Lana Perišić, Jana Kujundžić, Leopold Rupnik, Tea Schmidichen, Karla Juničić, Lana Petrač 

Veliko hvala moru volonterki/a i suradnicama u proteklim godinama bez kojih ne bi bile ovdje gdje smo danas: Milena Benini, Đurđa Knežević, Asja Bakić, Vedrana Sunko, Andrea Laurić, Tajana Josimović, Leonida Kovač, Ana Jerković, Lea Kralj Jager, Jelena Graovac, Ivana Režek, Aida Bagić, Selma Banich, Maja Hrgović, Marta Jagušt, Karmela Hromin, Ana Marija Filipović Grčić, Barbara Zec, Doris Kramarić, Petra Bezjak

SEO & SEM usluge ponosno pruža Ružičasta breskvica.


Za buduće suradnice/ke

Ukoliko želite pisati (ili ilustrirati ili fotkati) za Vox Feminae predstavite nam ukratko sebe i područja/teme koje vas najviše interesiraju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom '♥ suradnja', a mejlu priložite vaš neki stariji rad (ili link na njega), napišite nam nešto o svom novinarskom iskustvu te temama koje vas osobito zanimaju.

Ukoliko bi htjeli pridonijeti, a procjenjujete da vam treba još malo iskustva, javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom '♥ volontiranje' da vas obavijestimo o našim radnim redakcijsko-volonterskim grupama i radionicama. 


Dodatno o nama

Kao medij, prostor, platformu i festival, Vox Feminae karakterizira angažirano kulturno, medijsko i društveno odgovorno djelovanje, stvaranje i poslovanje.

Internetski portal Vox Feminae u sadašnjem je obliku postavljen 21. 12. 2010., nakon restrukturire portala cunterview.net, koji je djelovao od 2006. Tekstovi koje objavljujemo obuhvaćaju prikaze, recenzije i osvrte na kulturne i društvene događaje i fenomene, vijesti i komentare vezane uz kulturu, politiku i medije, intervjue i razgovore s umjetnicama, teoretičarkama, aktivisticama i svima onima čiji je rad bitno učiniti što vidljivijim.

Vizija: Društvo u kojemu odluke ravnopravno donose žene, muškarci i i oni/e koji ne priznaju rodnu binarnost, a koje poštuje i provodi principe sklada, samoodrživog razvoja i obilja za sve.

Misija: Povećanje vidljivosti i utjecaja žena koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti i svojim primjerom potiču društveno odgovorno djelovanje.

 

Prostor rodne i medijske kulture K-zona

Najpoznatiji programi društvenog poduzeća Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ su nezavisni medij VoxFeminae.net i Vox Feminae festival te udruga već deset godina  kroz medijski i kulturni stup, zajedno sa projektima demokratizacije društva sudjeluju u promicanju i jačanju vidljivosti pojedinki, pojedinaca, projekata i inicijativa koji se odnose na rodnu ravnopravnost, civilno društvo, nezavisnu kulturu i mlade.

Jedan od strateških ciljeva K-zone umrežavanje i postavljanje portala VoxFeminae.net kao fokalne točke za rodna pitanja u JI Europi, te je udruga je u osnivačica regionalne mreže nezavisih medija i festivala koji se bave rodnim pitanjima, čija je jedna od strateških odrednica osvještavanje i podizanje razine kritičnog mišljenja na temu rodne ravnopravnosti.

Internetski portal VoxFeminae.net na jednom mjestu okuplja umjetnice, aktivistkinje, teoretičarke i mlade kako bi pomagao jačanju njihove vidljivosti i utjecaja u javnom životu. VoxFeminae.net portal bavi se rodno osviještenim novinarstvom i ima za cilj informirati javnost o događajima i promjenama na području civilnog društva, kulure, politike i društva  te doprinijeti osnaživanju žena i pripadnika/ca LGBTIQ populacije pružajući im prostor i potporu za afirmiranje vlastitog djelovanja. Na radu portala sudjeluje 85 osoba, od kojih 40 volontera/ki.

VoxFeminae.net na jedinstven način povezuje teme iz različitih društvenih sfera na koje gleda kroz rodnu prizmu te ima izraziti fokus na pozitivne primjere u kojima se rodna ravnopravnost ogleda, bilo da je riječ o kulturi, politici, ugroženim skupinama ili društvenim aktualnostima te na taj način doprinosi pluralizmu medijskog polja u Hrvatskoj, a sve s ciljem demokratizacije društva i poboljšanja vidljivost i utjecaja žena i njihovog doprinosa u svim društvenim sferama.

Vox Feminae Festival je međunarodni transdisciplinarni festival čiji je fokus promoviranje domaćih i inozemnih umjetnica/ka i skupina koje u svom radu propituju sraz suvremene umjetnosti, urbane te alternativne kulture i rodnih pitanja kao i rodno osviještenog društvenog angažmana. Vox Feminae je jedini festival u Hrvatskoj koji promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni natjecateljski filmski program, radionice, izložbe i nastupe ženskih glazbenica, umjetnica, aktivistkinja, teoretičarki.  Cilj manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja.

U 2012. godini udruga je uspostavila suradnju s HTV-om koji emitira Vox Feminae TV priloge koji se bave ženama i općenito rodno osviještenim osobama u kulturnoj i društvenoj sferi.

Jedan od bitnih djelova rada udruge su i edukacije, savjetovanja i koordinacija volontera kao i projekti koji se tiču demokratizacije društva koje udruga provodi u godišnjim ciklusima.

Udruga K-zona članica je Saveza udruga Klubtura, Saveza udruga Operacija grad, Hrvatskog filmskog saveza, Hrvatska mreže za suradnju na Euro-Mediteranu Anna Lindth, Association for Women's Rights in Development (AWID).

Izvještaj o radu udruge K-zona za 2017. (PDF)      
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2016. (PDF)      
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2015. (PDF) + Izvješće revizora za 2015. (PDF)    
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2014. (PDF)      
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2013. (PDF)      
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2012. (PDF)      
Izvještaj o radu udruge K-zona za 2011. (PDF)      

Projekti koje udruga K-zona provodi u 2017. podržavaju se financijskim sredstvima Zaklade Kultura nova, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

Zadnja izmjena: 20-06-2018 @ 17:49
Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.