Nedjelja 29.10. / Ozaljska 16

♦ 11H izrada feminističkih i LGBT prišivki by HOI
♦ 16H Dungeons & Dragons + društvene igre
♦ 17H predstavljanje društvene igre "Strašne žene"
♦ 20H kviz "Ladies with an attitude" by HoF

 

Više o programu:

11:00, radionica Ana Vuzdarić: Izrada feminističkih i LGBT prišivki

Jednodnevna radionica veza za odrasle, odnosno radionica izrade feminističkih i LGBT prišivki, od vas ne traži nikakvo predznanje. Želja je voditeljice radionice, Ane Vuzdarić, približiti ideju da je vez medij koji može biti suvremen i aktualan. K tome, prišvici uz to što sjajno izgledaju, mogu biti i odličan nositelj poruke.

Radionica je predviđena za do 10 osoba, a prijaviti se možete direktno na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

♦ ♦ ♦ 

16:00, Dungeons and Dragons & druge društvene igre

Mnogo je godina društvena igra Dungeons and Dragons bila bastion seksizma: od hiperseksualiziranih ilustracija koje su pratile ženske likove do često neugodne atmosfere za igračice jer se smatrala „muškom‟ domenom. D&D danas igra sve više žena, a tome su se prilagodili i izdavači igre. Na VFF-u organiziramo partiju D&D-a gdje u sigurnom okruženju, uz pratnju dungeon masterke, uz šarene kockice, papire, olovke i kreativno razmišljanje možete ostvariti svoju fantasy avanturu!

A ako su vam avanture previše, zaigrajte neku od drugih ponuđenih igara!

♦ ♦ ♦ 

17:00, predstavljanje društvene igre “Strašne žene”

Na 11. Vox Feminae Festivalu K-zona predstavlja društvenu igru Strašne žene. Društvena igra s kartama za 2 do 5 igrača/-ica posveta je ženama koje su zadužile društvo svojim angažmanom na području kulture i umjetnosti, znanosti, aktivizma i teorije. Proces razvoja društvene igre, pravila i autorice koje su sudjelovale u njezinoj realizaciji predstavit će Gabrijela Ivanov, Želimir Periš i Marino Čajdo, a potom ćemo se svi upustiti u igranje!

♦ ♦ ♦ 

20:00, Kviz “Ladies with an attitude” uz House of Flamingo

Znate li koja je žena najduže provela na broju jedan Billboardove liste? U kojoj pjesmi Britney najviše puta ponovi „baby‟? Koliko instrumenata stvarno svira Lady GaGa? Možda ćete lakše znati nabrojati nominacije za Oscara Meryl Streep? Obrišite prašinu sa svojih biografija poznatih ikona pop kulture te na zatvaranju VFF-a zaigrajte interaktivni nagradni kviz u kojem će performerice drag kolektiva House of Flamingo od vas zahtijevati više od profesorica kemije u srednjoj školi!